Δικαίωση Φ. Πιπιλή για χώρους στάθμευσης δικύκλων

Δικαίωση Φ. Πιπιλή για χώρους στάθμευσης δικύκλων

Δικαιωμένη αισθάνεται η βουλευτής Α' Αθηνών ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, από την ανακοίνωση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη πως εντός δύο μηνών θα υπογραφεί, μετά από 16 χρόνια αδράνειας, η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την υποχρεωτική δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων.

Η δέσμευση του Υφυπουργού προήλθε από σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η κα Πιπιλή και η οποία συζητήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου, με τη βουλευτή να υλοποιεί έτσι την προεκλογική της δέσμευση πως θα απαιτήσει την υποχρεωτική δημιουργία χώρων στάθμευσης για τα δίκυκλα.

Όπως επισήμανε η βουλευτής, μπορεί τα πάσης φύσεως δίκυκλα να διευκολύνουν στην καθημερινή αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος των πόλεων, όμως η παγιωμένη αυθαίρετη πρακτική της άναρχης στάθμευσης δικύκλων πάνω σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πλατείες, δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους γενικά, «πληγώνει» τον πολιτισμό της καθημερινότητας, ζημιώνοντας τον πολίτη ηθικά και πρακτικά. Όχι μόνο εμποδίζεται η διέλευση των «ταλαιπωρημένων» πεζών και ΑΜΕΑ, αλλά ζημιώνεται και οικονομικά ο πολίτης, από την καταστροφή των πεζοδρομίων από το βάρος των παρκαρισμένων μηχανών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κας Πιπιλή, σε συνέχεια της δέσμευσης του Υπουργείου για την επίλυση επιτέλους του διαχρονικού αυτού προβλήματος, η βουλευτής της ΝΔ, που ως γνωστόν έχει κηρύξει τον αγώνα κατά της ηχορρύπανσης, «μίλησε από τα έδρανα της Βουλής με τόλμη για τους "Ελληναράδες" και τους "κάγκουρες" με τις μηχανές και τα αυτοκίνητα με τις κομμένες εξατμίσεις». Η απάντηση του Υφυπουργού πως το Υπουργείο επεξεργάζεται την επαναφορά της κάρτας θορύβου και τον αντίστοιχο έλεγχο από τα ΚΤΕΟ, που έχει καταργηθεί, βρίσκει τη βουλευτή αλλά και τους πολύπαθους πολίτες της Α' Αθηνών απόλυτα ικανοποιημένους.

Φωτογραφία: Intimenews.gr