Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 17:17

-A +A

Δένδιας: Ολοένα και πιο επικίνδυνη η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 17:17
Δένδιας: Ολοένα και πιο επικίνδυνη η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο
-A +A

Για την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας ενημέρωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας την Βουλγάρα ομόλογό του Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, κατά τη συνάντησή τους σήμερα στη Σόφια.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι παρά τα ισχυρά και σαφή μηνύματα της ΕΕ, καθώς και τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας, όπως αυτές έχουν ρητά εκφραστεί, «η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητές της εντός των χωρικών υδάτων και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Δημοκρατίας της Κύπρου, η οποία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ. Επιδεικνύει, επίσης, μια ολοένα και πιο επικίνδυνη συμπεριφορά στην περιοχή του Αιγαίου».

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, βρέθηκαν επενδυτικά και ενεργειακά ζητήματα, με τον κ. Δένδια να επαναλαμβάνει την επιθυμία της κυβέρνησης για ολοκλήρωση της διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας για το έργο του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου (Gas Interconnector Greece - Bulgaria (IGB)).

«Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των σημαντικότερων επενδυτών στη Βουλγαρία. Ενθαρρύνουμε πάντα τις ελληνικές επενδύσεις στη φίλη χώρα σας, ενώ ταυτοχρόνως, προσκαλούμε τους Βούλγαρους εν δυνάμει επενδυτές στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες της Βουλγαρίας να καταστεί μέλος της Ευρωζώνης και της περιοχής Schengen.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πάντα ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ και της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται τα σχετικά κριτήρια και η αιρεσιμότητα που έχουν καθοριστεί.

«Σε αυτό το πλαίσιο, και σχετικά με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην πλήρη και συνεπή εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα