Τη Δευτέρα η διάσωση Καμμένου - Ο Βούτσης «παρακάλεσε» τον Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί

Τη Δευτέρα η διάσωση Καμμένου - Ο Βούτσης «παρακάλεσε» τον Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε κοινοβουλευτική και θεσμική κωμωδία παραπέμπουν όσα διαδραματίζονται με την παραίτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου. Στην αρχή «χάλασε» το αυτοκίνητό του και άργησε να πάει στη Βουλή και να παραδώσει (σε ένα θεατρικό σκηνικό, κρατώντας την παραίτηση στο χέρι) την έδρα του στο Νίκο Βούτση. Όταν τελικά μετά τις 12 (προφανώς είτε έφτιαξε το αυτοκίνητό του είτε βρήκε άλλο) ήρθε στη Βουλή και μπήκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής αποφασίστηκε να μην παραιτηθεί. Κι αυτό διότι, κατά δήλωσή του, τον παρακάλεσε ο κ. Βούτσης να παραμείνει βουλευτής μέχρι να ψηφιστεί το Πρωτόκολλο της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δηλαδή τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας!

Με αυτή την κίνηση, η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο, προκειμένου να βρεθεί μια λύση, μέσω του Κανονισμού της Βουλής (μάλιστα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής συνεδριάζει τη Δευτέρα το μεσημέρι), ώστε να σωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής και συνεπώς δεν αποκλείεται ο κ. Βούτσης να ανοίξει μια σχετική συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση και η ηγεσία της Βουλής καθίστανται έρμαιο του Πάνου Καμμένου και προχωρούν σε θεσμικές ακροβασίες για να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά τους συμφέροντα. Η… παράταση της αποχώρησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου αποδεικνύει πλέον εμπράκτως ότι ο θίασος που κυβερνά την χώρα, υπό την ανοχή του Προέδρου της Βουλής, θα κάνει τα πάντα (ακόμη κι αν γελοιοποιούνται) ώστε να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην καρέκλα…

Βγαίνοντας από το γραφείο του Ν. Βούτση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε την εξής δήλωση:

«Με παρακάλεσε ο Πρόεδρος και εγώ δέχτηκα αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση 4 - 5 ημερών. Δεν με ενδιαφέρει αν έχω υποσχεθεί –έχω υποσχεθεί για σήμερα-, δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πολύ πιο κάτω από αυτήν την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα τελειώσει η ιστορία».