Δ. Τζανακόπουλος για συμφωνία Πρεσπών: Από 18 Ιανουαρίου αποφασίζει ο Αλ. Τσίπρας για συνεδρίαση Βουλής

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, 22:21
-A +A
Δ. Τζανακόπουλος για συμφωνία Πρεσπών: Από 18 Ιανουαρίου αποφασίζει ο Αλ. Τσίπρας για συνεδρίαση Βουλής

Την πεποίθηση ότι όπως κι όταν ολοκληρωνόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι και τώρα και μάλιστα "αυτή τη στιγμή πολύ περισσότερο, υπάρχουν απολύτως οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί για να κυρωθεί η Συμφωνία" εξέφρασε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra ανέφερε ως προς το χρονοδιάγραμμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι "έχουμε στην γειτονική χώρα την τελική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος που θα εκκινήσει στις 9 Ιανουαρίου και αναμένεται να τελειώσει την εβδομάδα μεταξύ 14-18 Ιανουαρίου".

Ανέφερε ότι από τις 18 Ιανουαρίου και μετά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο της Συμφωνίας στη Βουλή. "Η λογική που έχουμε εμείς είναι ότι από τις 18 Ιανουαρίου και μετά ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα συνεδριάσει η Ολομέλεια για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να τεθεί σε ισχύ, καθώς αυτή είναι η προϋπόθεση που προβλέπεται από την ίδια τη Συμφωνία για τη θέση της σε ισχύ".

 

Ερωτηθείς αν μπορεί η διαδικασία να φτάσει έως τον Μάρτιο, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι "δεν υπάρχει ένας σαφής χρονικός προσδιορισμός στην ίδια τη Συμφωνία, υπάρχει η διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης μέσα σε εύλογο χρόνο να προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου αυτού και την κύρωση της Συμφωνίας. Εκτιμώ ότι αυτός ο χρόνος δεν μπορεί να ξεπεράσει τον έναν-ενάμιση μήνα".

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 26/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα