Δ. Παπαγγελόπουλος: Σκευωρία η δίωξή μου για να τσαλακωθεί ο Τσίπρας

Δ. Παπαγγελόπουλος: Σκευωρία η δίωξή μου για να τσαλακωθεί ο Τσίπρας

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την αθωότητά του επιχείρησε να διακηρύξει από το βήμα της Βουλής ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ στους δύο ανώτατους εισαγγελείς που τον κατηγορούν για πιέσεις αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά

Στο στόχαστρό του έβαλε τόσο την Ελένη Ράικου όσο και τον Ιωάννη Αγγελή, σε μια προσπάθεια να αποδομήσει τις ένορκες καταθέσεις τους στον Άρειο Πάγο, ενώ ισχυρίστηκε ότι η δίωξή του είναι πολιτική, για να «τσαλακωθεί και ο Αλέξης Τσίπρας».

Παρουσίασε, δε, τον εαυτό του ως το… θύμα και όχι προφανώς τον θύτη, ενώ παράλληλα απείλησε ότι θα μετατρέψει τους κατήγορούς του σε κατηγορούμενους. Μάλιστα, χαρακτήρισε «εγκληματική οργάνωση» όλους όσοι «επιχειρούν την πολιτική του δίωξη», αποσείοντας τις κατηγορίες περί Ρασπούτιν. Ξέφυγε, ωστόσο, από τα κοινοβουλευτικά όρια όταν εξήγησε ότι «ο  Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία για κάποια φυσικά προσόντα και για την θεωρία ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στη θέωση»!

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλλον δεν είναι σκευωρός αλλά βλάκας, ενώ έκανε λόγο για «ψευδομάρτυρες από τον χώρο της δικαιοσύνης». Υποστήριξε ότι θα πάει στην Εισαγγελία του  Αρείου Πάγου για να ζητήσει τη προστασία του και της οικογένειας του. «Δεν είχα φιλοδοξίες ξέρουν ότι είμαι ένας απλός ήσυχος άνθρωπος που δεν διστάζω να συγκρουστώ», τόνισε και μάλιστα για να αποδείξει την αθωότητα ισχυρίστηκε ότι αν ήταν σκευρωός θα είχε φροντίσει να έχει ασυλία, να γίνει βουλευτής. «Ο Τσίπρας δεν θα με προστάτευε θα με άφηνε εκτεθειμένο», αναρωτήθηκε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Λίγο αργότερα, πάντως, συνέχισε τις απειλές, κυρίως εναντίον του πρώην προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. «Αν χρειαστεί θα αναφερθώ στο τι μου έλεγε, πώς αποκαλούσε κάποιες και για ποια πράγματα με παρακαλούσε», τόνισε με τον Π. Πολάκη από τα έδρανα να ζητά δήθεν αποκαλύψεις. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει -τουλάχιστον ακόμα- να δημοσιοποιήσει προσωπικές συζητήσεις.

Επανερχόμενος στη σύσταση της προανακριτική επιτροπή, τόνισε ότι «δεν τελειώνει εύκολα», καταγγέλλοντας ότι η ΝΔ θέλει να προχωρήσει η δίωξη εις βάρος του. Υποστήριξε ότι τα βάζουν με τον ίδιο «ελπίζοντας ότι η λάσπη θα λερώσει και τον Αλέξη Τσίπρα» και χαρακτήρισε φαιδρή και σαθρή την πρόταση της ΝΔ. «Πρέπει να πάτε ως το τέλος γιατί είναι προαποφασισμένη η σκευωρία και η δίωξη», είπε και ζήτησε να έρθουν όλες οι δικογραφίες στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά την Ελένη Ράικου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης της κατάθεσης στον Άρειο Πάγο δεν προσκόμισε την επιστολή παραίτησής της. «Στην πρώτη κατάθεση της δεν αναφέρει τίποτα για Ράσπουτιν και περιορίζεται σε δύο τηλεφωνήματα. Ισχυρίζεται ψευδώς ότι την ερώτησα αν υπάρχει εμπλοκή πολιτικού προσώπου. Πρώτα, δηλαδή, την ρωτάω αν υπάρχει εμπλοκή προσώπων. Μα για ποιους να την στείλει τη δικογραφία στην Βουλή; Για τα πολιτικά πρόσωπα που δεν εμπλέκονται. Ποιος ο λόγος να την πιέσω την στείλω. Δεν ήταν υποχρεωμένη από τον νόμο να την στείλει αμελλητί στη Βουλή. Αν υπήρχε εμπλοκή αλλά απλή αναφορά δεν αρκούσε αλλά χρειαζόταν δικό μου τηλεφώνημα. Τελικά εμπλοκή πολιτικών προσώπων εμφανίζεται πολύ μετά. Θα μας τρελάνει;», τόνισε.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε ειδική μνεία στο βιογραφικό της και κυρίως ότι η επιλογή της έγινε για μια μόλις ψήφο. «Μάλιστα, το 2013 μόλις είχε προαχθεί σε εισαγγελέα εφετών και πολύ υποστήριξαν ότι ήταν άπειρη για εισαγγελέας Διαφθοράς. Δεν θεωρώ ότι ούτε η μία ούτε η άλλη (σ.σ. η Τουλουπάκη) ήταν άπειρες. Δεν έπρεπε να αποδεχτεί το διορισμό της για λόγους ευθιξίας, λένε κάποιοι συνάδελφοι», υποστήριξε ο πρώην Υπουργός. Στη συνέχεια είπε ότι μετά από καιρό η κυρία Ράικου ανακάλυψε στη φαντασία της τον Ρασπούτιν. «Δεν αναφέρει τίποτα στην επιστολή παραίτησής της. Είναι αποκαλυπτικό της ότι 1,5 χρόνο μετά δεν αναφέρθηκε στον Ρασπούτιν, αλλά έβαλε κύκλους της», δήλωσε και μίλησε για αντιπερισπασμό της ίδιας επειδή  υπήρξαν δημοσιεύματα με τον άνδρα της για τη Novartis.

Παράλληλα, εξήγησε ότι είχε προσωπική σχέση με την ίδια, «μου έφερνε μέχρι και γραβάτες αλλά και γλυκά γιατί ξέρει τη λαιμαργία μου», όπως είπε, ενώ προσέθεσε ότι «είχαν ιδιαίτερη οικειότητα, μιλούσαμε για τα παιδιά μας». Συνεπώς, κατέληξε, ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να την πήρε τηλέφωνο, καθώς «κάθε μέρα την έβλεπα»! Συμπλήρωσε δε, ότι οι σχέσεις των δύο συνεχίστηκαν μετά την παραίτησή της: «Μου ζητούσε βοήθεια για τα πειθαρχικά που έγιναν εναντίον της. Ζήταγε από εμένα την βοηθήσω που εγώ την καταπίεζα». Ακόμα, είπε ότι του ζήτησε να τη βοηθήσει να ανανεωθεί η θητεία της αφού είχε πάει στον Σταύρο Κοντονή. «Της απάντησα ως ένας βλάκας ειλικρινής ότι δεν γίνεται γιατί ο Άρειος Πάγος δεν ανανεώνει για τρίτη φορά».

Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι η Ράικου είχε στενή σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά και πως ο ίδιος τους έφερε σε επαφή. «Δεν υπαινίσσομαι τίποτα. Θυμάται και τον λόγο που ήθελε να συναντηθεί με τον Σαμαρά», είπε ξανά με απειλητικό ύφος.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Αγγελή, ο Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι στην πρώτη αναφορά του λέει τίποτα για τον Ρασπούτιν και στην δεύτερη αναφέρεται απλά σε κάποιο άτομο. «Δειλά δειλά εναρμονίζεται με το ψεύτικό κατασκεύασμα περί Ρασπούτιν», τόνισε και αναφέρθηκε στο πρόσωπό του. Όπως είπε όλος ο Άρειος Πάγος και όσοι απέχουν υπηρετήσει μαζί του και πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις γνώσεις του τον χαρακτήρα του και την συμπεριφορά του. «Όταν άρχισαν οι ευθύνες του τότε άρχισε να απειλεί», είπε. Για υπόθεση της Βιέννης αναρωτήθηκε γιατί βιαζόταν όταν επέστρεψε να δει τον Καλογήρου και να λάβει ασυλία.