Χρ. Σπίρτζης: Καμία καθυστέρηση στις πληρωμές των πυρόπληκτων

Χρ. Σπίρτζης: Καμία καθυστέρηση στις πληρωμές των πυρόπληκτων

 

Καμία καθυστέρηση δεν υπάρχει στις πληρωμές των πυρόπληκτων στην Αττική, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, μέχρι στιγμής, έχουν εγκριθεί 3.265 αιτήσεις πυρόπληκτων και έχουν απορριφθεί 1.734. Έχουν πληρωθεί 15 εκατ. 269 χιλιάδες 135,84 ευρώ σε 3.091 φυσικά πρόσωπα. Επίσης έχουν υποβληθεί 156 αιτήσεις αποζημίωσης από επιχειρήσεις και έχουν εγκριθεί 85 και το αντίστοιχο ποσό που θα λάβουν είναι 607χιλιάδες 300 ευρώ. Όλα τα ποσά θα διατεθούν μέσα από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων και όλες οι δράσεις εκτελούνται κανονικά, ξεκαθάρισε ο κ. Σπίρτζης.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα (37,7 εκατομμύρια) που έχουν συγκεντρωθεί στον λογαριασμό δωρεών θα διατεθούν για την κατασκευή έργων υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές με βάση και τα αιτήματα των κατοίκων αλλά και για έργα περιβαλλοντικής ανάπτυξης των συγκεκριμένων περιοχών.

Σημειώνεται πως χθες γνωστοποιήθηκε, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ότι ούτε ένα ευρώ από τα 37,7 εκ. ευρώ που έχει ο ειδικός λογαριασμός για τους πυρόπληκτους δεν έχει δοθεί ακόμα, μολονότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες. 

Εν τω μεταξύ η περιφέρεια Αττικής ολοκληρώνει την ερχόμενη Παρασκευή τη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών, που υποβλήθηκαν για αποζημιώσεις από τις 47 επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.