Χρ. Βερναρδάκης: «Έντιμος μέχρι αηδίας ο Π. Πολάκης» - Κάλυψη από Μαξίμου

Χρ. Βερναρδάκης: «Έντιμος μέχρι αηδίας ο Π. Πολάκης» - Κάλυψη από Μαξίμου

Πλήρη κάλυψη προσφέρει και πάλι στον Παύλο Πολάκη το Μαξίμου, μέσω του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι ένας εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, μέχρι αηδίας θα έλεγα» προσθέτοντας πως δεν πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης». 

Η δήλωση του κ. Βερναρδάκη στο News247 ήρθε για να σπάσει τη σιωπή του κυβερνητικού επιτελείου το διήμερο που πέρασε με την αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα σχετικά με το δάνειο συνολικού ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και μάλιστα ως καταναλωτικού, με προσημείωση ακινήτου το οποίο έχει ήδη δανειακά βάρη από άλλη τράπεζα.

«Πόσο ηθικό είναι να λέει ο Τσουκάτος ότι δόθηκαν μίζες στο ΠΑΣΟΚ και να μη γίνεται συζήτηση;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας επιλέγοντας την τακτική του συμψηφισμού για να τονίσει με έμφαση ότι: «Ο Π. Πολάκης είναι ένας εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, μέχρι αηδίας θα έλεγα, το δάνειο δεν κινείται στη σφαίρα της αδιαφάνειας, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης».

Ο Χρ. Βερναρδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των προσώπων που από το ΚΙΝΑΛ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαμβάνοντας ταυτόχρονα θέσεις υφυπουργών, σημειώνοντας ότι «θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ» και υποστηρίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευθεί να μπει στη Βουλή.

Χαρακτήρισε δε εύλογες τις αντιδράσεις και τις απέδωσε στην έκπληξη που προκάλεσε η υπουργοποίησή τους και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να λειτουργήσει... φοβικά. Και αυτό τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους, ειρωνεύονται τις επιλογές της ηγεσίας ενώ οι 53+ αναμένεται να τοποθετηθούν εκ νέου.

Την ίδια στιγμή, «προσωπική υπόθεση» χαρακτήρισε το δάνειο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης. «Είναι μια προσωπική του υπόθεση. Τον αφορά τον ίδιο. Το κουβαλάει πάνω του. Είναι σύννομο το δάνειο», δήλωσε ο κ. Ξυδάκης σχολιάζοντας «φαίνεται ότι το δέχεται η τράπεζα».