Χ. Θεοχάρης: Προσωπείο η δήθεν κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης

Χ. Θεοχάρης: Προσωπείο η δήθεν κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης

"Το προσωπείο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης πέφτει και αποκαλύπτει ότι η παροχή του κοινωνικού μερίσματος σχεδιάστηκε πρόχειρα και βιαστικά για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους και κάθε άλλο παρά ανακούφισε τις κοινωνικές ομάδες που το είχαν πραγματικά ανάγκη", αναφέρει σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Η «13η σύνταξη» που έλαβαν υπουργοί, βουλευτές, ακόμα και ο ίδιος ο διοικητής του ΕΦΚΑ αποδεικνύει την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Οι περιπτώσεις που αποκαλύπτονται αφορούν σε πρόσωπα γνωστά. Αναρωτιόμαστε όμως: Πόσοι συνταξιούχοι οι οποίοι παράλληλα εργάζονται έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα; Που εισπράττουν ενοίκια; Που έχουν άλλα εισοδήματα; Πόσοι συνταξιούχοι των οποίων οι σύζυγοι λαμβάνουν συντάξεις άνω των 1000 ευρώ πήραν το μέρισμα;

Μπορεί κάποιος από την κυβέρνηση να απαντήσει υπεύθυνα; Όχι. 

Εάν η κυβέρνηση ήθελε πράγματι να ασκήσει προνοιακή πολιτική και όχι πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις, δεν είχε παρά να κάνει αποδεκτή την τροπολογία που καταθέσαμε στη Βουλή για την παροχή βοήθειας σε 200 χιλιάδες παιδιά οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Και προτείναμε επίσης να δοθούν τα χρήματα για εκκρεμείς συντάξεις. Μόνο που τότε δεν είχαμε μάθει ακόμα πως καμία εκκρεμής σύνταξη δεν έβγαινε λόγω του ανύπαρκτου δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ μέχρι να διορθωθεί με τροπολογία πολύ αργότερα στις 15 Μαρτίου.

Αντί αυτού, επέλεξε να προκαλέσει ρήξη της εμπιστοσύνης, αχρείαστη καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, και να αποθέσει κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ στο βωμό της επικοινωνίας. 

Το προσωπείο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης πέφτει και αποκαλύπτει ότι η παροχή του κοινωνικού μερίσματος σχεδιάστηκε πρόχειρα και βιαστικά για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους και κάθε άλλο παρά ανακούφισε τις κοινωνικές ομάδες που το είχαν πραγματικά ανάγκη. 

Θυμίζω τι είχα πει στην ομιλία μου στις 15 Δεκεμβρίου 2016 στη Βουλή για το πού πρέπει να πάνε τα χρήματα. Οι κυβερνώντες κώφευσαν και σήμερα βλέπουμε τις συνέπειες της αλαζονείας τους.

 

Φωτογραφία: SOOC