Βουλή: Στήνουν ξανά 10 κάλπες για την υπόθεση της Novartis

Βουλή: Στήνουν ξανά 10 κάλπες για την υπόθεση της Novartis

Νέο επικοινωνιακό σόου στήνει o ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση της Novartis. Συγκεκριμένα, μετά από σχετική εισήγηση του Νίκου Βούτση, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων, αποφασίστηκε να στηθούν 10 κάλπες μια για κάθε αναφερόμενο πρόσωπο στη δικογραφία της Novartis.

Ο Νίκος Βούτσης επικαλέστηκε λογούς νομιμότητας της διαδικασίας και αποφυγής ενστάσεων για ακυρότητα, ενώ παρέπεμψε στις υπηρεσίες της Βουλής, οι οποίες κατά τον ίδιο αιτήθηκαν την ύπαρξη 10 καλπών.

Σε κάθε περίπτωση κύκλοι της αντιπολίτευσης τονίζουν ότι η εθνική αντιπροσωπεία δεν καλείται να αποφασίσει για πρόσωπα αλλά επί του γενικού συμπεράσματος του Πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να ερευνήσει τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άρα ο φάκελος επιστρέφει στην τακτική δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση και πάλι αναμένεται στις κάλπες να μην αναγράφεται απ'' έξω το όνομα του κάθε αναφερόμενου στη δικογραφία, την ώρα που άγνωστο παραμένει πως ακριβώς θα διαμορφωθεί το ψηφοδέλτιο που θα έχουν στα χέρια τους οι βουλευτές.

Τέλος, η συνεδρίαση για την επιστροφή της δικογραφίας της Novartis στη δικαιοσύνη θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία intime news