Βουλή: Και άλλος μετακλητός με… πλούσιο (κομματικό) βιογραφικό!

Βουλή: Και άλλος μετακλητός με… πλούσιο (κομματικό) βιογραφικό!

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων από τον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτή τη φορά «δράστης» είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς «βόλεψε» ένα ακόμη μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για το Νίκο Τρευλάκη, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα -δίχως βέβαια επιτυχία- με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηρακλείου. Φυσικά ο πρότερος… κομματικός βίος του εκτιμήθηκε δεόντως από τον Αλέξη Τσίπρα και έτσι βρήκε πόστο στο γραφείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

«Με την 2968/2217/23-2-2016 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται στο Γραφείο του Προέδρου της πρώτης κατά σειρά δυνάμεως Κ.Ο. «ΣΥ.ΡΙΖ.Α.», κ. Αλέξιου Τσίπρα στη Βουλή, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, επεξεργασίας κειμένου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 1ΣΤ εδ. α΄ περ. αγ' του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύει, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του προαναφερόμενου  Κανονισμού, ο Νικόλαος Τρευλάκης του Χαράλαμπου με Γ΄ βαθμό και το Β.Μ. του βαθμού αυτού, όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής της ΔΕ κατηγορίας του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α/2011)», αναφέρει η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια.

Για να γίνει πλήρως αντιληπτό ποιοι επιλέγονται να στελεχώσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να καταγραφούν ορισμένα στοιχεία από το βιογραφικό του. Ξεχωρίζει το γεγονός ότι «συμμετείχε ενεργά στην εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008 στο κίνημα των πλατειών» αλλά και ότι «συμμετείχε στο κίνημα κατά της αναθεώρησης του Αρ. 16 του Συντάγματος και του νόμου- πλαίσιο για την παιδεία το 2016». Σημαντικό, βέβαια, ρόλο πιθανότατα έπαιξε ότι έχει εργαστεί ως βοηθός λογιστή…

Αλέξανδρος Διαμάντης