Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 16:50

-A +A

Οριστική ρήξη Τσίπρα - Κοτζιά, βολές ΠΡΑΤΤΩ κατά ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 16:50
Οριστική ρήξη Τσίπρα - Κοτζιά, βολές ΠΡΑΤΤΩ κατά ΣΥΡΙΖΑ
-A +A

Οριστική είναι η ρήξη του Αλ. Τσίπρα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά την επέτειο μάλιστα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το ΠΡΑΤΤΩ παράλληλα διέψευσε τις πληροφορίες ότι κινείται προς την πλευρά του Γ. Βαρουφάκη...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ το αίτημα του Ν. Κοτζιά προκειμένου στελέχη της κίνησης να τοποθετηθούν σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε δεκτό και στο πλαίσιο αυτό το ΠΡΑΤΤΩ ενημέρωσε ότι δεν θα μετάσχει στις επερχόμενες εκλογές, καλώντας τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Ν. Κοτζιάς εφέρετο να επιθυμεί μια εκ των εκλόγιμων θέσεων κάτι που επίσης δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι σαν σήμερα έναν χρόνο πριν δινόταν στη δημοσιότητα η συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη στις 17 ιουνίου 2018 από τον Νίκο Κοτζιά και τον Νικ. Ντιμιτρόφ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ. Μια συμφωνία που επικαλείται και υποστηρίζει διαρκώς ο απερχόμενος πρωθυπουργός που όμως αρχικά έθεσε εκτός υπουργείου Εξωτερικών των Νίκο Κοτζιά στη διαμάχη με τον Π. Καμμένο και τώρα του δείχνει και την έξοδο από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας που την μετατρέπει σε πρόβλημα», η ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες, παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ, σ'' αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια. Σε επιστολή της ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας, που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση».

Όσον αφορά τη φημολογία που αναπτύχθηκε μετά την ανακοίνωση, σχετικά με ενδεχόμενη στροφή προς το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη, ΠΡΑΤΤΩ έσπευσε να τη διαψεύσει, με μια ανάρτηση σε υψηλούς τόνους.

«Θα προτείναμε σε αυτούς που έσπευσαν να κάνουν προβοκάτσια περί δήθεν καθόδου του Πράττω με το Μερα25 να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοινωση μας και να σκέφτονται πιο πολύ πριν δράσουν κακόβουλα», αναφέρει η ανάρτηση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα