Β. Κικίλιας: «Χάδι» για εγκληματίες ο νέος ποινικός κώδικας

Β. Κικίλιας: «Χάδι» για εγκληματίες ο νέος ποινικός κώδικας

«"Xάδι" για τους εγκληματίες» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας τον νέο Ποινικό Κώδικα που έδωσε για διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κικίλιας σημειώνει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι απέναντι στον νέο Ποινικό Κώδικα» και προσθέτει: «αν δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει».

Σημειώνεται ότι την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι προτεινόμενες ρυθμίσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα που προβλέπουν μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ, οι οποίες, όπως ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση, ευνοούν «ευθέως τη Χρυσή Αυγή, τους ταραξίες και τους κουκουλοφόρους». 

«Το νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση το Υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπει απαράδεκτες μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ» σημείωσε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδεις διατάξεις».