Άξιζε η διαδρομή μέχρις εδώ…

Άξιζε η διαδρομή μέχρις εδώ…

Ο «έρωτας» με τον Κυριάκο τελειώνει - εκ των πραγμάτων- την επομένη των εκλογών κι αφού απαλλαγούμε από τους Τσιπροκαμμένους. Αν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι μία πράξη «αποχαιρετισμού», ο οικοδεσπότης φρόντισε να μας βγάλει κρασί από το καλό βαρέλι. Τώρα που οι φίλοι του μετώπου της κοινής λογικής «πληθύνανε», μπορούμε να αποχωρίσουμε με ψηλά το κεφάλι. Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας απέδειξε ότι άξιζε η διαδρομή μέχρις εδώ.

Να το πούμε καθαρά! Είναι ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ούτε στα καλύτερά μας όνειρα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είχαμε μία τέτοια πρόταση. Δώδεκα άνθρωποι που θα θέλαμε να τους δούμε όλους –ανεξαιρέτως- στη Βουλή. Δυστυχώς χωράνε μέχρι έξι…

Ο Κυριάκος δεν συμβιβάστηκε. Θα μπορούσε να επιλέξει διάσημους τηλεοπτικούς αστέρες και ηχηρά ονόματα του θεάματος. Αντί γι'' αυτό επέλεξε ηχηρά βιογραφικά! Έκανε πράξη όλα αυτά που έλεγε τόσο καιρό. Όλα όσα έλεγε για αξιοκρατία δεν ήταν κενά περιεχομένου. Αυτό ναι, είναι ένα ψηφοδέλτιο που κάνει υπερήφανους όσους πάλεψαν όλο αυτό το διάστημα για να ξαναγίνει κυρίαρχο το ρεύμα της κοινής λογικής στην ελληνική κοινωνία. Παναγιώτης Πικραμμένος, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Γεραπετρίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Χρήστος Ταραντίλης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Μινά Γκάγκα, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Ανάργυρος Μαριόλης, βασιλική Λοϊζου, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο.

Στην περίοδο του μακρύ χειμώνα των τελευταίων δέκα ετών της κρίσης βρεθήκαμε πολλές φορές μόνοι μέσα σε συνθήκες πραγματικής παράνοιας. Είδαμε τις κρεμάλες στις πλατείες, την ωμή τρομοκρατία των δύο άκρων. Είδαμε μία ολόκληρη χώρα να σέρνεται στον βούρκο από ψεύτες και απατεώνες πολιτικούς. Είδαμε τον Αλέξη Τσίπρα να παίζει την χώρα στα ζάρια το 2015 και να κρύβεται πίσω από τις πουκαμίσες του Γιάννη Βαρουφάκη. Είδαμε την διακυβέρνηση των trolls του Νίκου Παππά και την Δικαιοσύνη του Μίμη.

Περνώντας από την έρημο ακούς μόνο τον ήχο του αέρα. Κατά τα άλλα σιωπή. Αναζητάς με αγωνία μία άλλη φωνή, έτσι για να καταλάβεις ότι εξακολουθείς να είσαι όρθιος και ζωντανός. Δύσκολη περίοδος.

Η εξουσία είναι αναμφισβήτητα γλυκιά. Δεν εξηγείται αλλιώς πως προσελκύει τόσους πολλούς ανθρώπους. Όπως το μέλι τις μέλισσες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, βρίσκεται μια ανάσα πριν αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης. Θα είναι μία δύσκολη περίοδος για τον ίδιο. Ωστόσο, δεν θα κινδυνεύει, πλέον, από τον… ήχο της μοναξιάς! Με άλλους ξεκινάς και κερδίζεις τις μάχες στην έρημο και με άλλους κυβερνάς στην όαση της εξουσίας! Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι.

Ωστόσο, υπάρχει μία αξιοσημείωτη διαφορά. Συνήθως οι ηγεμόνες λένε ψέματα! Προκειμένου να κατακτήσουν την εξουσία δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μία ανάλογη περίπτωση με αυτές που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρει στο κυβερνητικό του έργο ή όχι. Ξέρουμε όμως ότι δεν μας είπε ψέματα. Αυτό έδειξε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τίμησε τον λόγο του, διάλεξε τους καλύτερους.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]