Αποκάλυψη Γ. Βρούτση: Η κυβέρνηση έσβησε από το μητρώο δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους

Αποκάλυψη Γ. Βρούτση: Η κυβέρνηση έσβησε από το μητρώο δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους

Σε μια αποκάλυψη η οποία εγείρει ερωτήματα και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις προχώρησε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση «έχει αφαιρέσει από το μητρώο δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους». 

Μιλώντας στο «Action24» και την εκπομπή «Brain Storming» ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως «ξαφνικά, δύο φορές και το 2017 και το 2018 από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες συντάξεις. Η έννοια του "χάθηκαν" σημαίνει ότι έγινε παρέμβαση ηλεκτρονικά στις συντάξεις και διαγράφηκαν».

«Ελπίζω να μας ακούει δικαστικός λειτουργός», τόνισε ο κ. Βρούτσης για να προσθέσει: «Από τους εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες σύνταξη που περιμένουν να πάρουν αίτηση, δεκάδες χιλιάδες διαγράφηκαν και τώρα οι συνταξιούχοι πρέπει να ψάξουν αν υπάρχει αίτηση, ή αν κάποιος την αφαίρεσε για την σύνταξη τους. Αυτοί που ελέγχουν τα ηλεκτρονικά μητρώα πήραν κωδικούς από τους υπαλλήλους και υπεξαίρεσαν συνταξιούχους», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για ποιον λόγο το έκανε αυτό η κυβέρνηση, ο κ. Βρούτσης τόνισε χαρακτηριστικά: «Για να φανεί ότι το απόθεμα των συντάξεων είναι μικρό».

Δείτε το βίντεο: