Απάντηση Κοτζιά στη ΝΔ για τη σύγκλιση του ΕΣΕΠ για το Κυπριακό

Απάντηση Κοτζιά στη ΝΔ για τη σύγκλιση του ΕΣΕΠ για το Κυπριακό

Στη δημιουργία εντυπώσεων, αποδίδει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης για την μη σύγκλιση έως τώρα του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας τη δήλωση του τομεάρχη εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Κουμουτσάκου περί μη σύγκλησης του ΕΣΕΠ δήλωσε τα εξής:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, για μια ακόμη φορά, επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις σχολιάζοντας επιλεκτικά την προηγούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τη σύγκληση του ΕΣΕΠ και την ενημέρωση των μελών της Βουλής.

Προκαλεί μάλιστα απορία η σιγή ιχθύος που τηρείται, εκ μέρους της ΝΔ ως προς τις δύο πρόσφατες εξαντλητικές ενημερώσεις επτάωρης διάρκειας που πραγματοποίησα, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, ενώπιον των Βουλευτών για θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει μάλιστα να ποιεί την νήσσαν και σχετικά με την επιβεβαίωση από πλευράς ΥΠΕΞ της προγραμματιζόμενης διεξαγωγής του ΕΣΕΠ στο αμέσως προσεχές διάστημα, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διεθνείς μου υποχρεώσεις στο εξωτερικό.

Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων μέσω της στείρας και μονότονης δημόσιας επανάληψης του αιτήματος σύγκλησης του ΕΣΕΠ, είναι τουλάχιστον ανεύθυνη επιλογή που δεν συμβάλλει αλλά αντιθέτως υπονομεύει το κλίμα εθνικής συνεννόησης που το ίδιο το ΕΣΕΠ ως θεσμός ενσαρκώνει».