«Δεν είναι μεμπτό να πίνεις καφέ»
Ν. Παππάς για συνάντηση με Αρτεμίου στην Κύπρο

«Δεν είναι μεμπτό να πίνεις καφέ»

Τη συνάντησή του με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου στην Κύπρο τον Μάιο του 2016 επιβεβαιώνει ο Νίκος Παππάς, υποστηρίζοντας με ανάρτησή του ότι «δεν είναι μεμπτό» να πίνει κάποιος καφέ. Την ώρα που οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή του «White House» στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τις παρεμβάσεις υπέρ Χρ. Καλογρίτσα συνεχίζονται, η συνάντηση Παππά- Αρτεμίου προκαλεί νέα ερωτήματα και αντιδράσεις.

Ο Νίκος Παππάς επιχείρησε, καλυπτόμενος από τη στήριξη Τσίπρα, να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας για «πρακτορικές μεθόδους» και κατήγγειλε την ύπαρξη παρακράτους, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Εμπλέκει μάλιστα και τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή με τον οποίο είχε συναντηθεί την ίδια ήμερα στην Κύπρο όπου και βρέθηκε, όπως ο ίδιος λέει, για μια βάπτιση.

Μάλιστα στη συνομιλία του με τον Σ. Μιωνή, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» του Σαββάτου, του είχε ζητήσει να μην πει σε κανέναν τίποτα για την παρουσία του στην Κύπρο.

Στο ίδιο δημοσίευμα γινόταν αναφορά στην «εμπλοκή» του Αρτέμη Αρτεμίου, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής» με τους δυο άνδρες να βγαίνουν από το καφέ «Company» επί της λεωφόρου Σταυρού στην Κύπρο.

Λίγους μήνες μετά, ο Κύπριος δικηγόρος έβγαινε από την πλαϊνή πόρτα του Μάξιμου, γεγονός που οδήγησε και στις αποκαλύψεις για το κοινό ταξίδι των Ν. Παππα και Αρτέμη Αρτεμίου στη Βενεζουέλα του Νίκολας Μαδούρο, αλλά και το πριβέ ταξίδι στη νήσο Μαργαρίτα.

Ήταν τότε που ο Νίκος Παππάς υποστήριζε πως είχαν πάει για να δουν... οπωροκηπευτικά και τις δυνατότητες εισαγωγής τους στην Ελλάδα, ενώ από την πλευρά του ο Αρτέμης Αρτεμίου δήλωνε πως «σιγά μη πήγαμε για να αγοράσουμε μπιζελιά».

Πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2014 και κυρίως το 2016, έτος «ορόσημο» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανόλης Πετσίτης, στενός συνεργάτης του Αρτέμη Αρτεμίου είχε αναλάβει φορολογικός εκπρόσωπος σειράς εταιρειών που συνεργάζονταν με τον Κύπριο δικηγόρο.

Οι φωτογραφίες Ν. Παππά με Α. Αρτεμίου

Στο μεταξύ, το «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει φωτογραφίες που εμφανίζουν τον Νίκο Παππά να συναντάται σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Σε αυτές απεικονίζονται ο τότε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο, με τις πληροφορίες της εφημερίδας να αναφέρουν ότι η συνάντηση έλαβε χώρο στις 21 Μαΐου 2016 και στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνής είχε ηχογραφήσει τον Ν. Παππά. Δηλαδή στο καφέ «Company» της λεωφόρου Σταυρού στην Λευκωσία, στην περιοχή Στρόβολος.

Σε κάθε περίπτωση ο δικηγόρος Αρ. Αρτεμίου φαίνεται να αποτελεί σημαντικό κομμάτι του παζλ μιας υπόθεσης διακίνησης πολλών κεφαλαίων. Διαδρομές χρήματος που αποτυπώνονται και στη μήνυση που κατέθεσε ο Χρ. Καλογρίτσας, ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» και κυρίως μέσα από τα email που ανταλλάχθηκαν με την εταιρεία CCC και τους διαμεσολαβητές.

Ο τελευταίος άλλωστε έχει καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέροντας ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΝΔ: «Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς»

«Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία τις σημερινές δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει και το σημείο των δηλώσεών του που αναφέρει ότι «Δε μας κάμπτουν οι πρακτόρικες πρακτικές» και διερωτάται «τι εννοεί; Ποιοι άλλοι είναι μαζί του;»

Χαρακτηριστικά η ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου. Επίσης όταν λέει «Δε μας κάμπτουν οι πρακτόρικες πρακτικές», τι εννοεί; Ποιοι άλλοι είναι μαζί του;»

Νωρίτερα, σε δηκτικό σχόλιό της, μετά τις αποκαλύψεις αναφορικά με τις σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Κύπριο δικηγόρο, Αρτέμη Αρτεμίου, η ΝΔ αναφέρει ότι «περιμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα» και ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει στους πολίτες «τι δουλειά είχε ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του και «δεξί του χέρι», στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου;».

«Παππάς στη Βενεζουέλα, Παππάς και στην Κύπρο. Παρέα πάντα με τον «βασιλιά των offshore» κ. Αρτεμίου. Στη Βενεζουέλα για να διαπραγματευθεί την... εξαγωγή ζαρζαβατικών, στην Κύπρο μάλλον για την επένδυση του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ σε κερδοφόρες επιχειρήσεις για το "μαγαζί". Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει επιτέλους στους πολίτες τι δουλειά είχε ο Υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του και "δεξί του χέρι", στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου; Περιμένουμε τις απαντήσεις του.», σημείωνε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε ακόμα: 

Το Λονδίνο και τα 3 εκατ. ευρώ : Σύνδεσμος ο Αρτεμίου