Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή

Σημάδια διάλυσης εμφανίζει το κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οποία στις πρόσφατες εθνικές εκλογές δεν εισήλθε στη Βουλή. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκλεγμένου ευρωβουλευτή της η απόφαση ελήφθη διότι γίνονται «λάθη στις πολιτικές κινήσεις», για τις οποίες δεν συμφωνεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Λαγός υποστηρίζει ότι η απόφασή του δεν οφείλεται σε ρήξη με την ηγεσία του κόμματος, αλλά καθότι εκτιμά πως «κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ».

Επίσης, ο κ. Λαγός ανέφερε πως κάποιοι «συναγωνιστές» του τον ακολουθούν στον αγώνα, δίχως να διευκρινίσει εάν πρόκειται για πρόσωπα που θα στελεχώσουν το γραφείο του στην ευρωβουλή ή εάν έχει άλλες πολιτικές βλέψεις και παρέθεσε 14 ονόματα, ανάμεσά τους τον Γιώργο Γερμενή, τον Νίκο Κούζουλο και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. 

Να σημειωθεί ότι στις γενικές εκλογές της 7ης Ιουλίου η Χρυσής Αυγή δεν κατάφερε να εισέλθει στην Βουλή, μένοντας εκτός για πρώτη φορά από το 2012. Επίσης, ο κ. Λαγός είναι υπόδικος για την δράση της Χρυσής Αυγής, μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.