Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Σαρίδης - Διαλύεται η Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Σαρίδης - Διαλύεται η Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων

Την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Α'' Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σαρίδης, και έτσι διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη λίγες μόλις ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών.

Πρόκειται για μία αναμενόμενη εξέλιξη, με τον ίδιο να δηλώνει ότι δεν ψήφισε το κόμμα του στις ευρωεκλογές της Κυριακής. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι ο κ. Σαρίδης είχε υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και στη συνέχεια της είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότερος προορισμός του Γ. Σαρίδη εμφανίζεται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

«Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα»

«Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα, ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο Γιάννης Σαρίδης αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Σαρίδης σημείωσε ότι το κόμμα στο οποίο ήταν βουλευτής είχε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν πριν μπει στη Βουλή όπου ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το μοναχικό και επίπονο αγώνα του και η δεύτερη όταν μπήκε στη Βουλή. «Εκεί», δήλωσε ο κ. Σαρίδης, «συμμετείχα και εγώ ως βουλευτής όχι του Βασίλη Λεβέντη αλλά της Ένωσης Κεντρώων».

Υποστήριξε ακόμα ότι το δικό του το θέμα ήταν ιδεολογικό, το οποίο, όπως είπε το είχε συζητήσει με τον Βασίλη Λεβέντη από το Σεπτέμβριο του 2018 και διέψευσε ότι συζητά με άλλο κόμμα.

Ερωτηθείς για το κόμμα του κ. Βελόπουλου πάντως, ο Γιάννης Σαρίδης διέψευσε τα περί συνεργασίας και περιορίστηκε να πει ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πριν από ένα χρόνο στο αεροδρόμιο και είχαν συμφωνήσει να βρεθούν, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντηθεί.

Τέλος, ο Γιάννης Σαρίδης στην τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε: «Με κατηγορούσαν για αχάριστο την ίδια στιγμή που εγώ κρατούσα όρθιο κοινοβουλευτικά το κόμμα εις βάρος της όποιας πολιτικής μου εξέλιξης. Έκατσα μέσα για να μη φανώ εγώ ότι γκρέμιζα το κόμμα και προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι δεν πάμε καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό που με διακρίνει είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων. Είμαι συνεπής απέναντι στη συνείδησή μου».

 

Η επιστολή του κ. Σαρίδη

Σαρίδης