Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αριστείδης Φωκάς

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αριστείδης Φωκάς

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση έστειλε ο Αριστείδης Φωκάς καθώς θέλει να συνεχίσει «μ' όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας του και του τόπου του και να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Σε κάθε περίπτωση, πλέον η Ένωση Κεντρώων κινδυνεύει να μείνει με 5 βουλευτές, εφόσον αποχωρήσει και ο κ. Σαρίδης, ενώ ο Δ. Καβαδέλλας μετά το επεισόδιο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει δώσει την παραίτησή του στον Β. Λεβέντη.

«Η αποχώρησή μου από την Ένωση Κεντρώων έγινε για να παλεύω πλέον για το καλό της πατρίδας μου», δήλωσε στην επιστολή του ο Αρ. Φωκάς.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας δηλώσω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, όπως και ανακοίνωσα χθες μέσω της Βεργίνα TV.

Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα.

Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων», ξεκαθάρισε.

Θα συνεχίζω μ' όλες μου τις δυνάμεις να παλεύω για το καλό της πατρίδας μου και του τόπου μου και να υπηρετώ τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Επιπλέον, σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Φωκάς αρνήθηκε να αποκαλύψει τους λόγους αποχώρησής του και αρκέστηκε στο να πει ότι, «δεν είναι ο κ. Καβαδέλλας λόγος για να φύγει κάποιος από ένα κόμμα μετά από τρία χρόνια».

«Έχουν γίνει πολλά πράγματα», σημείωσε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα προσχώρησης του σε άλλο κόμμα και τόνισε ότι, «είμαι ανεξάρτητος βουλευτής από χθες», σημειώνοντας ότι θα καταθέσει και το σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής.

Ακόμη, σε συνέντευξή του ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης δήλωσε δεν ήταν πρόθυμος να αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων αλλά ενοχλήθηκε από τις κινήσεις του Δ.  Καβαδέλλα και υπέβαλλε παραίτηση από γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Για λόγους ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου από γραμματέας τη ΚΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Σαρίδης.

Διαβάστε ακόμα: 

- Σχέδιο αποστασίας για να διαλυθεί η Ένωση Κεντρώων καταγγέλλει ο Β. Λεβέντης