Τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ποιοι αναβαθμίζονται
Ανασχηματισμός

Τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ποιοι αναβαθμίζονται

Τις «λειτουργικές διορθώσεις», όπως χαρακτηρίζονται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Κεντρικό πρόσωπο των αλλαγών ο Θόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος  αναβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

Πάνος Τσακλόγλου, Ζωή Ράπτη, Νίκος Ταγαράς μπαίνουν στην κυβέρνηση αναλαμβάνοντας χαρτοφυλάκια υφυπουργών. 

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα ο πρωθυπουργός συμπληρώνει το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση ενώ με τις επιλογές του υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:

- Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

- Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

- Την τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσακλόγλου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

- Την τοποθέτηση της Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

- Την τοποθέτηση του  Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Για «βελτιωτική αναπροσαρμογή ενός ήδη επιτυχημένου κυβερνητικού σχήματος» και «έμπρακτη απόδειξη της ευελιξίας που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό που αναδιατάσσει την κυβερνητική ομάδα για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις», έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές μετά την ανακοίνωση των λειτουργικών βελτιώσεων στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «ύστερα από έναν χρόνο έντονης και αποδοτικής λειτουργίας - διάστημα μεστό από κρίσιμα γεγονότα και αδιαμφισβήτητες εθνικές επιτυχίες- ο πρωθυπουργός προχώρησε στη συμπλήρωση ορισμένων κενών στο κυβερνητικό σχήμα το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και την πολιτική του κατεύθυνση».

Επεσήμαναν ακόμη ότι «ταυτόχρονα, παρακολουθώντας τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της συγκυρίας, η κυβέρνηση τονίζει - και σε επίπεδο διάταξης - το ειδικό ενδιαφέρον της σε τομείς που αφορούν το παρόν και το μέλλον: Οικονομία, Ανάπτυξη, Υγεία, Εργασία και Περιβάλλον. Εκεί εντοπίζονται οι λειτουργικές βελτιώσεις που αποφασίστηκαν».

Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, τοποθετούνται ή αναλαμβάνουν νέες αρμοδιότητες οι παρακάτω Γενικοί (ΓΓ) και Ειδικοί (ΕΓ) Γραμματείς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΓΓ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: Ιωάννης Κυριακού

ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ: Νίκη Δανδόλου

ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Γεώργιος Ζερβός

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: Ιωάννης Χρυσουλάκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΓ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Μάριος Θεμιστοκλέους

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΓΓ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Βίκυ Λοίζου

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΓ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ: Αθανάσιος Κοντογεώργης

Διαβάστε ακόμα:

- Θ. Σκυλακάκης: Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

- Ποιοι είναι οι τρεις νέοι υφυπουργοί της κυβέρνησης