Αυστηρό μήνυμα Βερολίνου για συντάξεις: Υλοποιήστε τις δεσμεύσεις

Αυστηρό μήνυμα Βερολίνου για συντάξεις: Υλοποιήστε τις δεσμεύσεις

Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα αποστέλλει το γραφείο Τύπου της γερμανικής καγκελαρίας, απαντώντας σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που που εμφάνιζαν την Άνγκελα Μέρκελ να βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για να μην περικοπούν οι συντάξεις, θέτοντας δύο όρους.

Ειδικότερα, σε ερώτηση που έκαναν «Τα Νέα» η καγκελαρία ξεκαθάρισε ότι δεν σχολιάζει δημοσιεύματα «υποτιθέμενων δηλώσεων», όπως τις χαρακτηρίζει, και ότι αυτό που ισχύει είναι πως η Ελλάδα έχει δεσμεύσεις βάσει του μνημονίου που ολοκληρώθηκε, τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσει.

Αναλυτικά η απάντηση:

«Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της καγκελαρίου παγίως δεν τα σχολιάζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. H υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την ευρωζώνη».

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της  «Καθημερινής» την Τετάρτη, η Γερμανίδα Καγκελάριος φερόταν έτοιμη να συζητήσει τη μη περικοπή των συντάξεων, θέτοντας ως προϋπόθεση ότι οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 θα επιτευχθούν, αλλά και δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξει ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων στο μέλλον.