Αλλάζει ο ψηφιακός χάρτης των υπουργείων - Οι πρωτοβουλίες Πιερρακάκη, Δημητριάδη

Αλλάζει ο ψηφιακός χάρτης των υπουργείων - Οι πρωτοβουλίες Πιερρακάκη, Δημητριάδη

Ψηφιακές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτιστοποίηση του ψηφιακού περιβάλλοντος μιας σειράς υπουργείων σχεδιάζονται από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συγκεκριμένες δομές το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί το ψηφιακό αποτύπωμα με σημαντικές αλλαγές που βρίσκονται υπό επεξεργασία και τελική διαμόρφωση προκειμένου τόσο οι υπηρεσίες όσο και οι πολίτες να ανακουφιστούν από μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών που θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ψηφιακά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την υλοποίηση έχουν επωμιστεί ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο διευθυντής του γραφείο του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης συντονίζοντας την ομάδα υλοποίησης.

Σημειώνεται, δε, πως από κοινού και σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν συνεργαστεί για το θέμα των απλουστεύσεων στο συγκεκριμένο υπουργείο και την κατάργηση και συγχώνευση 25 πιστοποιητικών σ’ ένα ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας.

Μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο του συνεδρίου Cyber Greece 2021 με κεντρικό θέμα «Το τεράστιο άλμα της Ελλάδας προς την ψηφιακή εποχή», ο Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε άυλο συναινετικό διαζύγιο, μεταβιβάσεις ακινήτων, ίδρυση ατομικής επιχείρησης, πιστοποιημένη δεξιότητα σε στρατευμένους νέους, κατά τη διάρκεια της θητείας τους επόμενους κιόλας μήνες αλλά και συντάξεις που θα γίνουν ψηφιακές έως τα μέσα του 2022.