Αλλάζει αφήγημα η κυβέρνηση μετά τις αποκάλυψεις

Αλλάζει αφήγημα η κυβέρνηση μετά τις αποκάλυψεις

Οι αποκαλύψεις από τους εργαζόμενους σε ΕΚΑΒ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΠΟΕΔΗΝ και όσα έχουν ήδη καταγγελθεί από τους Πυροσβέστες και την ΕΛ.ΑΣ. Αναγκάζουν την κυβέρνηση να αλλάξει το αφήγημα της πλήρους άγνοιας περί ύπαρξης νεκρών το βράδυ της Δευτέρας και να κάνει λόγο για «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» που μεταφέρθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα όταν έφυγαν οι... κάμερες.

Επί έξι ημέρες η Κυβέρνηση αρνιόταν να τοποθετηθεί και να δώσει απαντήσεις σχετικά με το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την ύπαρξη νεκρών την ώρα που μετέβαινε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής αλλά από χθες με πρώτον τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή, άρχισε να διαμορφώνει το νέο της αφήγημα το οποίο σήμερα λαμβάνει πλέον την τελική του μορφή.

Το αφήγημα αυτό επικεντρώνεται στις λέξεις «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» τις οποίες έκαναν χρήση τόσο ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την ύπαρξη ανεπιβεβαίωτων μέχρι εκείνη την ώρα πληροφοριών για την ύπαρξη ενός ή δύο νεκρών.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 πως «Ο πρωθυπουργός έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς αφότου έφυγαν οι κάμερες από το επιχειρησιακό κέντρο την περασμένη Δευτέρα» προσθέτοντας επίσης ότι «Μόλις επιβεβαιώθηκε η πληροφορία βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξημερώματα, και ενημέρωσε για τους νεκρούς».

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η αποστροφή του υπουργού Εσωτερικών ότι δεν θα άλλαζε κάτι αν η ενημέρωση γινόταν μία ώρα νωρίτερα, ή μία ώρα αργότερα.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης επιβεβαιώνοντας πως η Κυβέρνηση κινείται πάνω σε ένα νέο σενάριο προκειμένου να αντικρούσει έστω και με αυτόν τον τρόπο τις κατηγορίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης για θεατρική παράσταση που δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τη συμμετοχή του ίδιου του Πρωθυπουργού.

«Υπήρχε μία πληροφόρηση μετά την ενημέρωση που έγινε, όταν έφυγαν οι κάμερες για την πιθανότητα δύο αν θυμάμαι καλά ή ενός συμπολιτών, που ήταν ανεπιβεβαίωτες» δήλωσε στον real fm σημειώνοντας ότι η πληροφορία «ήταν ανεπιβεβαίωτη. Όταν είχαμε πληροφόρηση, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μία ώρα μετά και μίλησε για πάνω από 20 νεκρούς».

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα όσα συνέβησαν ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν είχε λόγο να αποκρύψει το γεγονός δεδομένου ότι θα μαθευόταν.

Η κυβέρνηση έχει βρεθεί και για αυτό το θέμα αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την εθνική τραγωδία στο Μάτι καθώς και για την έλλειψη σχεδιασμού, συντονισμού και διαχείρισης με την πλάτη στον τοίχο και επιχειρεί με κάθε τρόπο να διασκεδάσει τις σε βάρος της αρνητικές εντυπώσεις.

Αναγκάστηκε μάλιστα να μιλήσει για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί ύπαρξης νεκρών μια εβδομάδα μετά και αφού οι καταγγελίες που ενδεχομένως να συνοδεύονται και από στοιχεία ως προς τις ώρες επικοινωνίας των αρμοδίων κλπ άρχισαν να βγαίνουν με τη μορφή καταιγίδας στη δημοσιότητα.

Διαβάστε ακόμα:

- Εκθέτουν την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις από ΕΚΑΒ, ΠΟΕΔΗΝ και ΚΕΕΛΠΝΟ