Αλ. Τσίπρας: Συστημική επιλογή ο Βαρουφάκης για να ανακοπεί η... νίκη

Αλ. Τσίπρας: Συστημική επιλογή ο Βαρουφάκης για να ανακοπεί η... νίκη

Με παροχές δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές και κινδυνολογία περί ενός «Αρμαγεδδώνα» που θα πλήξει τη χώρας αν εκλεγεί ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος επιτέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη υποστηρίζοντας πως είναι μια «συστημική επιλογή» για να ανακοπεί η... πορεία νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ3 ο Αλ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρώην στενό του συνεργατή λέγοντας πως «Ξαφνικά, από το πουθενά, ο κ. Βαρουφάκης παρουσιάζεται από τα συστημικά μέσα και έχει τεράστια προβολή για έναν και μοναδικό λόγο πιστεύουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ότι μπορεί να κόψει τη δυναμική της ανατροπής και της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η αναφορά του ότι κάποια στιγμή θα μιλήσει και ο ίδιος και δεν θα αφήσει να γραφτεί η ιστορία σύμφωνα μόνο με την αφήγηση του κ. Βαρουφάκη για το έγινε τους πρώτους μήνες του 2015 τη στιγμή που ο ίδιος τον είχε χαρακτηρίσει ακόμη και μετά την απομάκρυνσή του ως... asset

Tην ίδια στιγμή ο απερχόμενος πρωθυπουργός εμφανίστθηκε να εξαγγέλει νέες παροχές κάνοντας λόγο για επέκταση των 120 δόσεων και για τις επιχειρήσεις σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό μπορεί να γίνει άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) αν συμφωνούν και τα άλλα κόμματα.

Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. θα πλήξει τους πάντες και θα αφήσει αλώβητους τους λίγους κάνοντας λόγο για τα δεινά που θα συμβούν σε ολόκληρη τη χώρα. «Το πρόγραμμα της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένας αρμαγεδδών» είπε χαρακτηριστικά εμμένοντας στην τακτική που ξεκίνησε πριν την συντριπτική ήττα των ευρωεκλογών και επιβεβαιώνοντας πως δεν διαθέτει πλέον αφήγημα.