Προσωπική επίθεση σε Μητσοτάκη - Ειρωνικός για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Προσωπική επίθεση σε Μητσοτάκη - Ειρωνικός για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Την... θεσμική αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει, επιβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιχείρησε να αποδομήσει το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ επικαλούμενος τη ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ, αποφεύγοντας όμως να αναφερθεί στον λόγο για τον οποίο αυτό έγινε.

«Όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά και με ειρωνικό τρόπο συνέχισε: «Εντάξει, δεν λέω, περίμενε υπομονετικά πάνω από καμιά ώρα στη σειρά μαζί δεκάδες άλλους στη δεξίωση του προεδρικού ζεύγους το επόμενο βράδυ, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για 20'''' να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, μετά συζύγων. Τον είδε, αλλά συνάντηση δεν έκανε».

Επί της ουσίας ο Αλ. Τσίπρας στην έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να δείξει ότι ο πρωθυπουργός δεν πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει για το ταξίδι στις ΗΠΑ και για να το στηρίξει αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο».

Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι δεν έθεσε «θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων ενεργειών τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ».

Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας επανήλθε και στο θέμα στης Συμφωνίας των Πρεσπών σημειώνοντας ότι « τώρα που έβγαλαν τη ΝΔ στην κυβέρνηση, γιατί αυτός ήταν ο στόχος, κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα και βγάλανε τις περικεφαλαίες».