Αλ. Τσίπρας: Προσωπική επίθεση κατά Κυρ. Μητσοτάκη – Επανέφερε την «οργή» στο λεξιλόγιό του

Αλ. Τσίπρας: Προσωπική επίθεση κατά Κυρ. Μητσοτάκη – Επανέφερε την «οργή» στο λεξιλόγιό του

Με προσωπική επίθεση και χαρακτηρισμούς περί «ελαφρότητας», «ανικανότητας» και αδυναμίας να «ηγηθεί» ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να αποδομήσει τον Πρωθυπουργό κατά τη σημερινή συζήτηση για τις πυρκαγιές στη Βουλή, επαναφέροντας μάλιστα στο λεξιλόγιο του τη λέξη «οργή» στην οποία επενδύει εκ νέου αφήνοντας στο περιθώριο το προφίλ της συναίνεσης. 

Πέραν τις κριτικής ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε με τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς να δημιουργήσει κλίμα αντίδρασης και να συντηρήσει το κλίμα που διαμορφώθηκε την περίοδο των πυρκαγιών, το οποίο τα στελέχη του έφτασαν στα άκρα χρησιμοποιώντας ύβρεις.

Προχώρησε όμως ακόμη ένα βήμα παραπάνω κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αδιαφορεί ακόμη και ότι δεν είναι «ικανός» να καταλάβει το μέγεθος τις κρίσης. «Προκαλεί φόβο» η εικόνα του πρωθυπουργού σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος υποστήριξε πως «στερείται της ικανότητας να ηγηθεί και να αντιληφθεί».

«Δεν είστε ικανός να διαχειριστείτε την ευθύνη ούτε να την αναλάβατε», σημείωσε και υιοθέτησε μέχρι και τα όσα φιλικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, τρολς του διαδικτύου αλλά και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν για τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας αναφορικά με δηλώσεις του σχετικά με την πυρκαγιά στην Εύβοια.

Επανέφερε όμως και τα περί οργής και απόγνωσης σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ένα κλίμα έντασης ενόψει και του Σεπτεμβρίου όταν θα αρχίσουν και οι αντιδράσεις που δρομολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και την Παιδεία.

Μάλιστα σημείωσε πως ο ίδιος και το κόμμα του θα εργαστούν ώστε «η απόγνωση και η οργή να μετατραπούν σε δύναμη αλλαγής», 
προσθέτοντας ότι «θα εργαστούμε ώστε αυτό να γίνει πράξη πολύ γρήγορα».

Η στάση του Αλέξη Τσίπρα έδειξε να προβληματίζει και τα στελέχη, αυτά που είχαν διαπιστώσει το προηγούμενο διάστημα μια στροφή σε ένα προφίλ περισσότερο συναινετικό έναντι των μεγάλων περιπτώσεων, έστω και σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί κλίμα που να αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις όπου οι πολίτες έδειχναν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να γυρνούν την πλάτη στους υψηλούς τόνους και τον πετροπόλεμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε ένα προσωπικό κατηγορώ, επιχειρώντας μια προσωπική αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως στο θέμα των πυρκαγιών έθεσε ζητήματα, όχι ως προς την κριτική, για πράξεις παραλείψεις και συμπεριφορές.

Το γεγονός πως δήλωσε ότι ο ίδιος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης στην Εύβοια και κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία, ήταν αναμενόμενο να φέρει στη μνήμη την περίπτωση της τραγωδίας στο Μάτι και την επικοινωνιακή παράσταση που στήθηκε, όπως και το γεγονός ότι ο ίδιος μετέβη στην περιοχή εν κρυπτώ και αποφεύγοντας οποιαδήποτε επαφή με κατοίκους της περιοχής.

Εκτός αυτού, η προσπάθεια του να αναμετρηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε επίπεδο ηγεσίας, διαχείρισης και αποτελεσματικότητας δείχνει πως το εσωκομματικό του πρόβλημα μετατρέπεται σε αντιπολιτευτικές κραυγές για να συντηρήσει μια ετοιμότητα και μια συνοχή που όσο οι εκλογές πηγαίνουν προς τα πίσω γίνεται όλο και λιγότερο αισθητή