Αλ. Τσίπρας: Πλήρης κάλυψη σε Ν. Παππά - Σύνθημα για σκληρό ροκ

Αλ. Τσίπρας: Πλήρης κάλυψη σε Ν. Παππά - Σύνθημα για σκληρό ροκ

Χωρίς την παραμικρή αναφορά σε όσα του καταλογίζουν και επιλέγοντας την αντεπίθεση στην κυβέρνηση ως προπέτασμα καπνού για να αποφύγει να τοποθετηθεί στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρησιμοποιώντας σκληρό ύφος και εκφράσεις τύπου «θα εμποδίσουμε την κυβέρνηση να μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή offshore», ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να πει λέξη για την ταμπακιέρα και τις αποκαλύψεις από την μήνυση Καλογρίτσα ή την ανακοίνωση Μιωνή, ενώ προανήγγειλε μετωπική αντιπαράθεση στους δρόμους, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο αν η κοινωνία βρίσκεται σε ανάλογο συγχρονισμό.

Στη λογική αυτή ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε «μεθοδεύσεις», «εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων», ότι «η Δικαιοσύνη λοιδορείται και υπονομεύεται», ότι «ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και την προπαγάνδα» και ότι «μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης υποχρεούται να παρακολουθεί το βράδυ στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία».

Στην πρώτη του ωστόσο ομιλία μπροστά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε κουβέντα για τον καταιγισμό των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών, κάνοντας λόγο μόνο για «λάσπη» και προσφέροντας ξανά ασπίδα προστασίας στον Νίκο Παππά, ζητώντας τους «να υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη».

«Γιατί πετάνε λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του, ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο», είπε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Δεξιά επιχειρεί κάτι τέτοιο.

«Είμαστε εδώ, ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις. Είμαστε εδώ όχι για να λέμε ωραίες προτάσεις, αλλά είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία αυτό που σήμερα εμφανίζουν ως κανονικότητα και καταστρέφει τη κοινωνική πλειοψηφία», ανέφερε ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «είμαστε περήφανοι για το ήθος με το οποίο διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα»

Προανήγγειλε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει ένα νέο «σκληρό ροκ», λέγοντας «δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία» και προσθέτοντας ότι «είμαστε με την Αριστερά που δεν ξέμαθε να παλεύει, αλλά δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό».

Υψώνοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, υποστήριξε ότι «μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία».