Αλ. Τσίπρας: Ομόφωνα υπέρ της Αικ. Σακελλαροπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Τσίπρας: Ομόφωνα υπέρ της Αικ. Σακελλαροπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ομόφωνα, «χωρίς ναι μεν αλλά», υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου και θα στηρίξει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. 

Εξηγώντας τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την ψηφοφορία για τον ΠτΔ,, κ . Τσίπρας ανέφερε ότι «εμείς δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία και το αύριο της χώρας σε μικροκομματικά παιγνίδια και επικοινωνιακές φούσκες».
 
Ωστόσο, επισήμανε ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση» ότι η επιλογή της κυβέρνησης για ένα πρόσωπο με «προοδευτικό στίγμα» δεν υποκρύπτει «διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα».
 
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβέρνηση για στον εκλογικό νόμο που θα έρθει σε ψηφοφορία στη Βουλή, κάνοντας λόγο για επαναφορά ενός εκλογικού νόμου «που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα και πριμοδοτώντας μ' αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός».