Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκε για να μην... ηρωοποιηθεί ο Κουφοντίνας

Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκε για να μην... ηρωοποιηθεί ο Κουφοντίνας

Χωρίς να λαμβάνει θέση για το αν πρέπει να ανοίξει η όχι η οικονομία και υπεραμυνόμενος των κινητοποιήσεων χαρακτηρίζοντας αυτές ως δικαιολογημένες, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην υπόθεση Κουφοντίνας υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκε προκειμένου να μην...ηρωοποιηθεί ο αρχιεκτελεστής της 17Ν.

«Αν πέθαινε θα είχε πολλές κι αρνητικές συνέπειες. Θα δημιουργούσε εντελώς αντίθετη εικόνα. Θα γινόταν σύμβολο αντίστασης και μάρτυρας ένας άνθρωπος που αποφάσιζε να αφαιρεί ζωές. Η Νεολαία μας συμμετείχε σε διαδηλώσεις, κρατώντας πανό που ζητούσε να τηρηθούν οι κανόνες ενός κράτους δικαίου», ήταν ο ισχυρισμός που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αιτιολογήσει την αναφορά του αποτροπής ηρωϊσμού του Κουφοντίνα. 

Εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης με στόχο να πλήξει την εμπιστοσύνη των πολιτών, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που λαμβάνονται βλακώδη και επανέλαβε το εκβιαστικό δίλημμα να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί για να μη γίνονται συλλαλητήρια. Δήλωσε πως θα καταψηφίσει το νόμο Κεραμέως.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να ρίξει εκ νέου λάδι στη φωτιά με τις κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας και ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων. Τόνισε πως οι κινητοποιήσεις είναι αυθόρμητες, έκανε λόγο για χιλιάδες σε κάθε γειτονιά φτιάνοντας σε ακραίες αναφορές περί ξυλοδαρμών οικογενειών με παιδιά από αστυνομικούς.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι οι συγκεντρώσεις μη αρνητών του κορονοϊού δεν διασπείρουν τον ιό όσο αυτές των αρνητών...

Σε ότι αφορά το θέμα της σταδιακής άρσης των μέτρων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως απέτυχε καθώς και ότι για να ανοίξουν πρέπει να ληφθούν μέτρα και να γίνουν... προσλήψεις.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για το οποίο σημείωσε πως είναι ανοησία προσθέτοντας πως αυτό που είναι σοβαρό είναι τα τεστ που αναφέρονται στην πρόταση της Κομισιόν, μέσω της οπαίας ουσιαστικά υιοθετήθηκε η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι μετά από 5 μήνες lockdown βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημικής κρίσης και ότι εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και πολλές δεκάδες από αυτούς είναι προχείρως διασωληνωμένοι και περιμένουν στις λίστες του ΕΚΑΒ και υποστήριξε πως το μοντέλο που ακολουθήθηκε πιστά τους τελευταίους πέντε μήνες απέτυχε. Εξέφρασε την άποψη ότι «έχουμε ένα αποτυχημένο ακορντεόν που το χειριζόμαστε λάθος»

Σχετικά με το πολιτικό μορατόριουμ που ζήτησε χτες να υπάρξει «για να δούμε τι μπορεί να σωθεί παρά τα όσα έχουν γίνει», όπως είπε και επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.