Αλ. Τσίπρας: Θα ανακτήσει το «Δ» η ΔΕΗ όταν γίνουμε κυβέρνηση

Αλ. Τσίπρας: Θα ανακτήσει το «Δ» η ΔΕΗ όταν γίνουμε κυβέρνηση

Στην ανάκτηση του δημοσίου ρόλου της ΔΕΗ θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κερδίσει τις εκλογές και γίνει κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, προσθέτοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, το πρώτο που θα έκανε η επιχείρηση, θα ήταν να παγώσει τα τιμολόγια στο ρεύμα.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, η ΔΕΗ θα ανακτήσει το Δ στην λειτουργία της», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ερωτηθείς αν σε ένα τέτοιο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατικοποιούσε τη ΔΕΗ και χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις τιμές στο ρεύμα ως μια από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ενώ είπε ότι οι επιδοτήσεις που δίνει δεν αρκούν και ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα καθιέρωνε μια πολύ πιο ισχυρή επιδοματική στήριξη, καθώς επίσης θα ενεργοποιούσε τη ΡΑΕ, αλλά και την Επ. Ανταγωνισμού για να συγκρατήσει την ακρίβεια.

Αναφερόμενος στο ότι δεν είχε εμφανισθεί στον ΣΚΑΙ τα τελευταία δυόμισι χρόνια, ανέφερε ότι έλαβε πρόσκληση πριν από αρκετούς μήνες και πλέον ανταποκρίθηκε. Τόνισε, ωστόσο, ότι τον τελευταίο καιρό οι σταθμοί τείνουν να έχουν την ίδια στάση και ανέφερε ότι όταν ένας δημοσιογράφος ασκεί μια κριτική θα πρέπει να δέχεται και την κριτική.

Για την ακρίβεια υποστήριξε ότι είναι ένα διεθνές φαινόμενο ωστόσο στην Ελλάδα πολλαπλασιάστηκε καθώς η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Ανέφερε, δε, ότι αρκετοί επαγγελματίες αντιμετωπίσουν υπαρξιακό πρόβλημα.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρούσε σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω αυτής της ενεργειακής κρίσης. Σε ερώτηση για το αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κρατικοποιήσει τη ΔΕΗ, απάντησε ότι η επιχείρηση θα ανακτήσει το «Δ» (Δημόσιο) στη λειτουργία της. Στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, καθώς έχει την αντίληψη ότι «αφήνουμε την οικονομία να αυτορυθμιστεί». 

Για το ότι ζήτησε εκλογές, ανέφερε ότι αυτό έγινε λίγες μέρες μετα όταν ήρθε στη δημοσιότητα η έκθεση Τσιόδρα - Λύτρα για τις ΜΕΘ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δείχνει αδυναμία να διαχειριστεί κρίσεις. 

Για την άνοδο του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι δεν τον ανησυχεί η άνοδος που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις, καθώς το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στην κυβέρνηση. 

Ερωτώμενος για διάφορες δηλώσεις του Π. Πολάκη, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και όλες οι απόψεις ακούγονται. «Δεν συμφωνώ πάντα με όλες τις δηλώσεις που διατυπώνουν τα στελέχη μας, αλλά όλα τα λουλούδια ανθίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «παίξει» στο γήπεδο της διαφάνειας και των μεταρρυθμίσεων.