Άλ. Τσίπρας: Από τα φέρετρα στο Σαχέλ στους νεκρούς της πανδημίας...

Άλ. Τσίπρας: Από τα φέρετρα στο Σαχέλ στους νεκρούς της πανδημίας...

Στη συμφωνία με τη Γαλλία ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για φέρετρα που θα έρχονται με Έλληνες στρατιωτικούς. Σήμερα στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για την πανδημία μίλησε για 15 χιλιάδες νεκρούς που έχει στην «πλάτη» του ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ως «αδαή και αλαζόνα». Ζήτησε στη συνέχεια να μην γραφούν οι χαρακτηρισμοί στα πρακτικά για εξαπολύοντας όμως ένα δριμύ κατηγορώ μιλώντας για «υπερβάλλουσα θνητότητα» θέτοντας θέμα αύξησης νεκρών και εκτός covid.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στη Βουλή για να κατηγορήσει εκ νέου την κυβέρνηση για τη διαχείριση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας και να υποστηρίξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση στήριξε τα μέτρα και τις κυβερνητικές αποφάσεις. Και ενώ επιχείρησε να αναδείξει ένα νέο προφίλ και χαμηλούς τόνους εν τούτοις οι επιθέσεις έφθασαν και σε προσωπικό επίπεδο.

Μάλιστα αν και για πρώτη φορά τα χρόνια της αντιπολίτευσης ζήτησε διαγραφή από τον πρακτικών των ύβρεων που εξαπέλυσε συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με κατά διαστήματα εξάρσεις και με αναφορές όπως «δεν σας καίγεται καρφί» φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως η αποκαλούμενη από την αντιπολίτευση «λίστα Πέτσα» είναι λίστα «Μητσοτάκη» αφού ο πρώτος είναι «αυτοφωράκιας».

Προχώρησε δε ακόμη περισσότερο κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ανέθεσε το υπουργείο Υγείας στον Θ. Πλεύρη προκειμένου όπως είπε να κλείσει το μάτι στους ανεμβολίαστους αφήνοντας υπονοούμενα και σε ότι αφορά την επικοινωνιακή καμπάνια της κυβέρνησης για την πανδημία. Μάλιστα ανέφερε ότι χρηματοδοτήθηκαν μέσα που κήρυτταν τον αντιεμβολιασμό.

Και αυτό τη στιγμή που ο Π. Πολάκης, στον οποίο αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, πρωτοστάτησε σε μια προσπάθεια αμφισβήτησης των εμβολίων και των επιστημόνων μιλώντας για φάρμακα που τώρα κάνουν την εμφάνισή τους μετά και τον έλεγχο του ευρωπαϊκού οργανισμού φαρμάκων του ΕΜΑ.

Όμως ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε αυτά και ουσιαστικά σε όσα υποστήριζε ο Π. Πολάκης και σε συνδυασμό με τα περί θανάτων και εμβολιασμένων, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να τον εγκαλέσει σημειώνοντας πως αυτά είναι τα επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρότι προσπάθησε να μην σηκώσει τους τόνους τελικά ακολούθησε την τακτική της καταστροφολογίας. Και ναι μεν ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά, για πρώτη φορά, τα περί «αδαής» και «αλαζόνας» αναφορικά με τον πρωθυπουργό, έβαλε στη συζήτηση ΄και τα όσα υποστηρίζει περί χειραγώγησης της κοινής γνώμης, αλλά και τα περί ακροδεξιάς που αποτελούν τον βασικό πυρήνα της αντιπολιτευτικής του τακτικής.

Μάλιστα χρησιμοποίησε του νεκρούς της πανδημίας αλλά και τους νεκρούς από άλλες ασθένειες κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ασκεί υπάρχει υπερβάλλουσα θνητότητα στη χώρα το τελευταίο διάστημα προκαλώντας αντιδράσεις πολύ δε περισσότερο όταν προηγήθηκε η αναφορά του σύμφωνα με την οποία οι 15000 νεκροί της πανδημίας βαραίνουν την πλάτη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.