Αδ. Γεωργιάδης προς Ελ. Τουλουπάκη: Ντροπή της!

Αδ. Γεωργιάδης προς Ελ. Τουλουπάκη: Ντροπή της!

Στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η οποία νωρίτερα σήμερα τον κατηγόρησε για δημόσια τοποθέτηση σε ανοιχτές υποθέσεις της Δικαιοσύνης και δήλωσε ότι θα κινηθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να προασπίσει την προσωπικότητά της.

Στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι εις γνώση της και μετά δόλου, παραβίασε το άρθρο 86 του Ελληνικού Συντάγματος, ασκώντας Δίωξη για το αδίκημα της Παθητικής Δωροδοκίας στον Ανδρέα Λοβέρδο «ενώ και η ίδια γράφει στην απολογία της ότι η Νομολογία της το απαγόρευε. Ντροπή της».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη:

«Η κα Τουλουπάκη εις γνώση της και μετά Δόλου παραβίασε το άρθρο 86 του Ελληνικού Συντάγματος ασκώντας Δίωξη για το αδίκημα της Παθητικής Δωροδοκίας στον ⁦Αντρέα Λοβέρδο ενώ και η ίδια γράφει στην απολογία της ότι η Νομολογία της το απαγόρευε. Ντροπή της»

«Επίσης η κα Τουλουπάκη όλα αυτά τα χρόνια ενώ δεν έχει βρει απολύτως τίποτε εναντίον μου για το μόνο αδίκημα που μπορεί να με ελέγξει -δηλ της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες- επιτρέπει με την κωλυσιεργία τον δημόσιο καθημερινό μου διασυρμό. Ντροπή της!», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης.

Νωρίτερα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με ανακοίνωσή της κατηγόρησε τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη για παραβίαση της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει σε κρατικούς αξιωματούχους να τοποθετούνται δημόσια σε ανοικτές στη δικαιοσύνη υποθέσεις.

Στην ανακοίνωσή της η εισαγγελέας, που ελέγχεται μετά από καταγγελίες πολιτικών για την ενοχοποίηση τους χωρίς στοιχεία στην υπόθεση της Novartis, αποδίδει στον υπουργό προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και αναφέρει ότι θα κινηθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την προάσπιση της προσωπικότητά της, ενώ υποστηρίζει πως έχει θεσμική υποχρέωση να σταθεί  όρθια «σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών».