Αδ. Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα sms

Αδ. Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα sms

Για την πιθανότητα επαναφοράς του sms για τις μετακινήσεις των πολιτών σε περίπτωση επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στην χώρα προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα πως «βρισκόμαστε σε πολύ οριακό σημείο» σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών. Αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής -μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει».

Αναφορικά με την σημασία της χρήσης μάσκας, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως εάν όλοι τη φορούν σε έναν κλειστό χώρο η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού είναι μηδέν.«Αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν».

Στην συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «Εάν κρατάμε αποστάσεις και φοράμε τη μάσκα μας, και χρησιμοποιούμε αντισηπτικά όλα θα πάνε καλά», ενώ ταυτόχρονα επισήμανε πως είμαστε ακριβώς στο σημείο που θα κρίνουν οι επόμενες ημέρες εάν θα κυλήσουμε ή εάν θα ξεφύγουμε από τον κίνδυνο. Εάν θα ξεφύγουμε τώρα πρέπει τους κανόνες ατομικής υγιεινής να τους ακολουθήσουμε όλους μας».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση είναι εδώ για να λαμβάνει μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και όπως μας τα υποδεικνύουν οι λοιμωξιολόγοι», ενώ τόνισε τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα και δεν αποτελούν την κύρια πηγή ανησυχίας των ειδικών.

«Το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη. Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.