Ο Α. Τσίπρας «βλέπει» ακόμα ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς!

Ο Α. Τσίπρας «βλέπει» ακόμα ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς!

Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι! Στην φράση αυτή περικλείεται η σύντομη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με αφορμή την περίφημη τροπολογία για τις offshore.

Ο πρωθυπουργός (που δεν έλαβε απάντηση από την ΝΔ, η οποία είχε νωρίτερα αποχωρήσει) υπερασπίστηκε την προηγούμενη ρύθμιση, μολονότι έφερε τροπολογία για να την διορθώσει.  Όπως είπε η συγκεκριμένη πρόταση ήταν γνωστή από τον Οκτώβριο για να προσθέτει ότι «το ατόπημα είναι πως επιλέξαμε μια μέθοδο που δεν θα άφηνε καμία σκιά».

Λίγο αργότερα, όμως, ξεκαθάρισε ότι «ερχόμαστε σήμερα για να μην υπάρχει καμία σκιά στο πολιτικό σύστημα και στην κυβέρνηση και τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι  δίνουν μάχη με ζητήματα που έχουν να κάνουν με την διαφθορά και την διαπλοκή».

Μάλιστα παραδέχτηκε ότι η νέα διάταξη είναι αυστηρή, εντούτοις συμπλήρωσε πως «μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντήσει κανείς στην λάσπη και την χυδαιότητα», ενώ ομολόγησε ότι κανένα κόμμα δεν ανακάλυψε το «σκάνδαλο». 

Την ίδια ώρα μίλησε για κωμικοτραγικές καταστάσεις με αφορμή την αποχώρηση της ΝΔ από την συζήτηση. «Θα περίμενε κανείς να έρθει στην αίθουσα για να μας κατακεραυνώσει όπως έκανε τις τρεις τελευταίες ημέρες. Μας καλούσε επί 48 ώρες να έρθουμε στην Βουλή και όταν αποφασίσαμε να έρθουμε για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος το βάλανε στα πόδια. Το ψέμα έχε κοντά ποδάρια. Όσα εκτυλίχθηκαν αποδεικνύουν ότι η  ΝΔ δεν μπορεί να παράξει πολιτικό αντίλογο», τόνισε χαρακτηριστικά  και εγκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη ότι όλες οι πολιτικές του πρωτοβουλίες είναι βασισμένες σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων της διαπλοκής και κίτρινου τύπου.

«Αλλά ορισμένες φορές πάει πολύ να κατηγορεί το κόμμα εκείνο, όταν δεν υπάρχει λίστα δίχως Παπασταύρου, για τις offshore την Αριστερά και για παραθυράκια», προσέθεσε.

Τέλος, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με χιούμορ. Διερωτώμενος γιατί αποχώρησε η ΝΔ σημείωσε: «Είτε γιατί συνειδητοποίησαν ότι θα είχαν απώλειες στην ονομαστική, είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για να δηλώσουν την συμμετοχή τους σε εξωχώριες».

Κόντρα Θεοδωράκη - Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις κυβερνητικές παλινωδίες σχετικά με τη διάταξη για τις offshore εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι «η διάταξη είναι ή προϊόν πονηρής επεξεργασίας ή είναι προϊόν ασχετοσύνης».

Κάλεσε δε, τον πρωθυπουργό είτε να επιμείνει στην αρχική διάταξη – εφόσον την θεωρεί σωστή - είτε να την αποσύρει και να ζητήσει συγγνώμη. Αναρωτήθηκε, επίσης, «και η «Αυγή» που έγραψε ότι η κυβέρνηση είναι offside είναι όργανο της αντιπολίτευσης;».

«Εμείς σας καλέσαμε από την πρώτη στιγμή να συγκρουστείτε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή όμως οι αποφάσεις που φέρνετε είναι αποσπασματικές» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης ζητώντας συγκεκριμένες ενέργειες, όπως το να συμφωνήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες να μην έχουν λεφτά στο εξωτερικό οι πολιτικοί.

Ο Α. Τσίπρας έσπευσε να απαντήσει λέγοντας «δεν ήξερα ότι όταν λείπει από την αίθουσα ο Κ. Μητσοτάκης τον αντικαθιστά ο Στ. Θεοδωράκης».

«Ήρθατε να σκοινοβατήσετε ανάμεσα σε ένα λόγο που φαντάζει σοβαρός και τεκμηριωμένος και τον λαϊκισμό. Αν θυμάμαι καλά,  υπερψηφίσατε και εσείς αυτή την διάταξη. Παρόλα αυτά το Ποτάμι ήταν από τους πρώτους που έβγαζαν επί τρεις μέρες ανακοινώσεις ακραίου λαϊκισμού. Ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα βγήκατε και εσείς να σύρετε το χορό του λαϊκισμού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Αυτή η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν θα ανεχτούμε μύγα στο σπαθί μας σε θέματα ηθικής. Το ηθικό πλεονέκτημα το παλαιό πολιτικό σύστημα ούτε σε 40 χρόνια δεν θα μπορέσει να το αποκτήσει», προσέθεσε.

Ο κ. Θεοδωράκης από την πλευρά του υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε τα «ίδια και για τα μνημόνιο», ενώ με ένταση τόνισε: «Έχετε πάρει ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου, ανθρώπους που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα»!

«Να ανακαλέσει τώρα, αλλιώς να πάει τώρα στον εισαγγελέα», του σήκωσε το γάντι ο Σωκράτης Φάμμελος.

K. Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός «ξέπλυνε τις offshore φοροφυγάδων πολιτικών».

«Οι Έλληνες υποφέρουν από φόρους του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει μεταξύ άλλων δημοσίευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο twitter.

Το post στον προσωπικό του λογαριασμό συνεχίζει αναφέροντας ότι την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός «ξέπλυνε τις offshore φοροφυγάδων πολιτικών».

 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Διαβάστε ακόμη:

- Βουλή: Αντιπαράθεση κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για την τροπολογία των offshore 

- Οι offshore βάζουν "φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό