Α. Τσίπρας: Δίνετε λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους για να σας λιβανίζουν

Α. Τσίπρας: Δίνετε λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους για να σας λιβανίζουν

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα 2 εκατομμύρια που θα δοθούν για τη νέα καμπάνια για τον κορονοϊό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός, παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των πληγέντων από τον «Ιανό».

«Δε θα έπαιρνα το λόγο στο σήμερα αν δεν είχα τη πεποίθηση ότι αυτό που κάνετε συστηματικά είναι βαθύτατα προσβλητικό για τους πολίτες και βαθύτατα προκλητικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία», είπε αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα για τον κορονοϊό και συμπλήρωσε: « Την ώρα που παρουσιάζεστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου. Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών και εσείς δεν έχετε δώσει ένα ευρώ να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία, να ενισχύεστε με εκπαιδευτικούς τα δημόσια σχολεία, να ενισχύσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Τι κάνετε ; Δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια για να συνεχίσουν να σας λιβανίζουν».

Ισχυρίστηκε ότι τα κανάλια θα έπρεπε να προβάλλουν δωρεάν τα διαφημιστικά μηνήματα και προσέθεσε: « Εμφανίζεστε σαν τον τοκογλύφο, σε μια περίοδο που τα κανάλια όντως αντιμετωπίζουν όπως όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, προβλήματα.

Να τους δώσετε λεφτά για να τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική».

Καταλόγισε, δε, στα τηλεοπτικά ΜΜΕ επιλεκτικές ευαισθησίες, διερωτώμενος αν μόνο η Μάνδρα ανήκει στην Ελλάδα και όχι η Καρδίτσα. Για τις πλημμύρες στην περιοχή ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ενώ έχει περάσει μία ολόκληρη εβδομάδα από το πέρασμα του Ιανού, « υπάρχουν ακόμη ολόκληρα χωριά αποκλεισμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς γεφύρια και δρόμο. « Η Καρδίτσα πνίγηκε και ο κ. Μητσοτάκης πήγε καθυστερημένα και σα το κλέφτη. Αλλά τους υπαίτιους της καταστροφής, τους έκρυψε κάτω από τις γενναίες φτερούγες του. Τον εδώ και πάνω από δέκα χρόνια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και το Δήμαρχο της Καρδίτσας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας. Αυτούς δηλαδή που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων και για τα αντιπλημμυρικά, που ήταν και η αιτία που πνίγηκε η Καρδίτσα», έιπε και μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στη Ρένα Δούρου όπου σκωπτικά ανέφερε: «Στη Μάνδρα έφταιγε η Δούρου τώρα..;»

Ο ίδιος αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν έστειλε τη ΜΟΜΑ να αποκαταστήσει τις ζημιές, σημειώνοντας ότι η εικόνα εξακολουθεί να θυμίζει βιβλική καταστροφή, τα καταστήματα εξακολουθούν να καθαρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από τον Δήμο και την Περιφέρεια, τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα με καταστραμμένα εμπορεύματα, η λάσπη έχει ενταφιάσει τα πάντα».

Την ίδια ώρα, προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός θα λογοδοτήσει για την υποκρισία και την αναισθησία του απέναντι στους ανθρώπους της μεσαίας τάξης. Κι αυτό διότι, όπως είπε, «από τις 7000 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Καρδίτσας το 80% έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει καταστροφές στο 60 έως 90% της εμπορικής τους περιουσίας και η κυβέρνηση ομιλεί για «βοήθεια» κοροϊδία των 8000 ευρώ, όταν οι ζημιές τους ξεπερνούν τις 50.000 έως 200.000 ευρώ».

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα οι κάτοικοι της περιοχής είναι οργισμένοι και από το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας και του δήμου δεν προβαίνουν σε άντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα καταστήματα και αναγκάζονται να πληρώνουν ιδιώτες να το κάνουν, την ώρα που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για τη διατροφή των ιδίων και των οικογενειών τους. «Τι κάνετε για όλα αυτά ;Απλά τα θάβετε και δίνετε και άλλα λεφτά στα κανάλια να τα θάψουν περισσότερο», σημείωσε.

Επανερχόμενος στη διαφημιστική καμπάνια για τον κορονοϊό τόνισε ότι η κυβέρνηση «μπουκώνει»τα ΜΜΕ ενώ προσέθεσε κερδίζουν τα διαγνωστικά κέντρα και τα νοσηλευτήρια.

«Η κρίση ευκαιρία για κέρδη. Όπως και με τις ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που αυξήσατε στο διπλάσιο το κόστος στο δημόσιο και θα δοθούν πάνω από τριάντα εκατομμύρια.Εκεί όμως λεφτά υπάρχουν.Για τα ΜΜΕ και τους κλινικάρχες.Για τους επαγγελματίες στη Καρδίτσα και τους αγρότες δεν υπάρχουν λεφτά», τόνισε.

Επίσης κάλεσε τους καναλάρχες να μην δεχθούν τα χρήματα και να τα δώσουν για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Δώστε τα λεφτά αυτά στο ΕΣΥ. Δώστε τα τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Δε θα σας σώσουν 2 εκατομμύρια. Μη γίνεστε συνένοχοι μιας κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τη χώρα στο πεδίο της ενημέρωσης, σε Ουγγαρία του Όρμπαν. Είναι σημαντικότερο ζήτημα η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία από ορισμένες χιλιάδες ευρώ», είπε.