Α. Λοβέρδος στο Liberal: Η σκευωρία αποκαλύπτεται και καταρρέει

Α. Λοβέρδος στο Liberal: Η σκευωρία αποκαλύπτεται και καταρρέει

Για «κατακλυσμικές συνέπειες» και «κατάχρηση εξουσίας» στην υπόθεση Novartis κάνει λόγο ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος με δηλώσεις του στο Liberal, μετά την αποκάλυψη του εγγράφου από την Καθημερινή που καταδεικνύει ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες είχαν καταθέσει και στην Αμερική με σκοπό το οικονομικό όφελος. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι  «κακώς έλαβαν ανωνυμία - προστασία δημοσίου συμφέροντος».

Ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει πως ο ίδιος προσωπικά είχε καταγγείλει αυτήν την παράμετρο και είχε ζητήσει να λάβει γνώση για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, βάσει των οποίων έγιναν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος χωρίς αποτέλεσμα και σημειώνει πως μετά τις αποκαλύψεις τινάζεται κυριολεκτικά στον αέρα όλη την ανακριτική διαδικασία των εισαγγελέων διαφθοράς και «επιβεβαιώνει την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι αυτή η κατάχρηση δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη γιατί τότε οι πολίτες και οι θεσμοί «θα κινδυνεύουν από την επανάληψη τέτοιων σκοτεινών, εμφυλιοπολεμικών και διεφθαρμένων πρακτικών».

Ολόκληρη η δήλωση του Ανδρέας Λοβέρδου στο Liberal:

«Το έγγραφο που αποδεικνύει ότι οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες είχαν καταθέσει και στην Αμερική με σκοπό οικονομικό όφελος έχει κατακλυσμικές συνέπειες.

Είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί κάποιος να λάβει καθεστώς προστασίας εάν προσδοκά κέρδος από τη συγκεκριμένη υπόθεση. Είχα προσωπικά καταγγείλει από την πρώτη στιγμή αυτή την παράμετρο και κυρίως είχα επισήμως ζητήσει να λάβω γνώση για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες τα συγκεκριμένα πρόσωπα έγιναν μάρτυρες προστασίας δημοσίου συμφέροντος καταθέτοντας στη συνέχεια με την ασφάλεια της κουκούλας τερατώδη ψέματα. Εις μάτην όμως!

Σήμερα ομολογείται και αποκαλύπτεται ότι οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες κακώς έλαβαν ανωνυμία-προστασία δημοσίου συμφέροντος και το έγγραφο που αποδεικνύει αυτή την πολύ κρίσιμη συνθήκη για τη σκευωρία Novartis τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα όλη την ανακριτική διαδικασία των εισαγγελέων διαφθοράς και επιβεβαιώνει την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας.

Κάθε μέρα που περνά αποκαλύπτει όλο και περισσότερο την αλήθεια και όπως συμβαίνει πάντοτε η αλήθεια είναι πανίσχυρη. Η κατάχρηση εξουσίας αποκαλύπτεται και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη, γιατί τότε οι πολίτες και οι θεσμοί θα κινδυνεύουν από την επανάληψη τέτοιων σκοτεινών, εμφυλιοπολεμικών και διεφθαρμένων πρακτικών».