Α. Λοβέρδος: Μπορώ καλύτερα από τη Φ. Γεννηματά στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Α. Λοβέρδος: Μπορώ καλύτερα από τη Φ. Γεννηματά στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Eurokinissi

«Νιώθω έτοιμος να αντιμετωπίσω τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά και σημειώνοντας ότι μπορεί να συμβάλει στο να υπερδιπλασιάσει το κόμμα τα ποσοστά του.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι η αμφιθυμία της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ «μέχρι στιγμής σε πολλά θέματα έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα». «Μπορώ καλύτερα» σημείωσε εμφατικά και υπογράμμισε πως βασικό πρόβλημα του ΚΙΝΑΛ είναι να απαγκιστρωθεί από την στασιμότητα, «να μην την αναπαράγει άλλο».

Όσον αφορά στις συνεργασίες, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «σε αυτά τα ποσοστά είναι δύσκολες, διότι θα το (σ.σ.: ΚΙΝΑΛ) καταπιούν. Γίνεσαι, όπως είπε, «ευάλωτος πολιτικά». «Μπορώ να πετύχω, να συμβάλω, ώστε να επιτύχουμε τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του, που θα το καταστήσει κύριο παράγοντα, ένα μάχιμο κόμμα» υπογράμμισε.

Απαντώντας στο αν η υποψηφιότητά του ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, όπως του καταλογίζουν αρκετοί, σημείωσε ότι «κανείς δεν έχει τολμήσει να μου το πει και να με κοιτάει στα μάτια, ''εσύ είσαι δεξιός'', κανείς δεν μου το έχει πει». Και αυτό, όπως εξήγησε, οφείλεται στο πολιτικό του έργο, όταν ήταν κόμμα εξουσίας το ΠΑΣΟΚ και τις μεταρρυθμίσεις που έφερε από τα υπουργεία που υπηρέτησε.

Επανέλαβε επίσης την άρνησή του για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «διέσυρε και τραυμάτισε την έννοια του προοδευτισμού». «Όταν είσαι στο 6%, αυτός που σου προτείνει συνεργασία θέλει να σε καταπιεί, δεν θέλει να σε σεβαστεί, αν παρακάμψεις τα μεγέθη της πολιτικής δύναμης, τότε κακό του κεφαλιού σου» είπε, ενώ υπογράμμισε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος και την ενίσχυσή του.

Μιλώντας για την καθαίρεσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και για το αν αισθάνεται πικρία για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά, είπε πως «έχει τελειώσει αυτό το θέμα. Ό,τι αισθάνθηκα, το είπα στη δήλωσή μου. Δεν ασχολούμαι».