Α. Γεωργιάδης προς Ν. Παππά: Να κατατεθούν τα έγγραφα των Πρεσβειών!

Α. Γεωργιάδης προς Ν. Παππά: Να κατατεθούν τα έγγραφα των Πρεσβειών!

Να καταθέσει στη Βουλή τα επίσημα έγγραφα των πρεσβειών που απεστάλησαν στον Υπουργό Επικρατείας, αναφορικά με το καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών που ισχύει στις χώρες-μέλη της ΕΕ, ζητά ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος αργότερα δήλωσε : " Mετά τις αποκαλύψεις του Liberal για τις απαντήσεις προς τον υπουργό Eπικρατείας, κατέθεσα αίτημακατάθεσης εγγράφων για να ενημερωθεί η Βουλή τι ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να παραπλανήσει τη Βουλή και το λαό και να ρυθμίσει και τα κανάλια".

Η κίνηση του κ. Γεωργιάδη έρχεται λίγες μέρες μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του liberal.gr σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που έχουν δημοπρατηθεί από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τα οποία καταρρίπτουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Παππάς πριν από λίγες μέρες πέταγε την μπάλα στην εξέδρα, υποστηρίζοντας ότι «ο διαγωνισμός που θα διεξαχθεί αφορά στα ιδιωτικά και όχι κρατικά κανάλια, ελεύθερης λήψης και όχι συνδρομητικά, ψηφιακής και όχι αναλογικής εκπομπής, γενικού και όχι θεματικού περιεχομένου, εθνικής και όχι περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας».

Έτσι, μετά την πρό(σ)κληση του κ. Γεωργιάδη ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας οφείλει να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία, ώστε η αλήθεια να λάμψει και να μην μένουν σκιές! Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι τα έγγραφα που παρουσίασε το liberal.gr είναι πέρα για πέρα πραγματικά (και άρα η κυβέρνηση ψεύδεται), ωστόσο απομένει να διαπιστωθεί εάν και οι υπόλοιπες πρεσβείες που ρωτήθηκαν σχετικά, έχουν διαψεύσει πλήρως την ρητορική της κυβέρνησης. Κάτι το οποίο με τα σημερινά δεδομένα μόνο απίθανο δεν είναι…

Αλέξανδρος Διαμάντης