«Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών»

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών»

Τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τους μετανάστες δεν απέκλεισε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΙ, καθώς όπως τόνισε «η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων». Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα με σχέδιο και τόνισε ότι «πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη».

Όπως ανέφερε, «γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Μυτιλήνη και στη Σάμο γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής ροή μεταναστών προς τα νησιά μας και προς την πατρίδα μας» και πρόσθεσε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων, τονίζοντας πως αν χρειαστεί θα ληφθούν και επιπρόσθετα μέτρα. 

«Το αντιμετωπίζουμε με σχέδιο» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι το εγχείρημα εξακολουθεί να είναι δύσκολο. «Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες» επισήμανε ο υπουργός. 

Επισήμανε, παράλληλα, ότι η Ευρώπη «πρέπει να πάρει το μήνυμα, ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας. Η κατάσταση είναι ως εδώ και μη παρέκει, η ελληνική κυβέρνηση κάνει όλα όσα πρέπει για να λειτουργήσει ως ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια για όλους τους Έλληνες πολίτες», προσέθεσε.

 

Τέλος, ερωτηθείς για την υπόθεση Νοvartis δήλωσε ότι «όλα τα στο φως» και πως ο Ελληνικός λαός θα βγάλει τα συμπεράσματά του, ενώ παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εντός του Νοεμβρίου θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων με βάση την συμφωνία που έχει γίνει με τα κόμματα.