Φαβορί ο Μ. Σχοινάς για τη θέση του Επιτρόπου

Φαβορί ο Μ. Σχοινάς για τη θέση του Επιτρόπου

Θέμα ωρών είναι οι ανακοινώσεις για το όνομα του επόμενου Έλληνα Επιτρόπου. Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν το απόγευμα να γίνει η δημοσιοποίηση του διαδόχου του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Την πληροφορία αυτή ανέφερε και το Politico, με την ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα πάντα με αξιόπιστες πηγές να επιμένει στην λήψη από μέρος της ενός παραγωγικού χαρτοφυλακίου στην νέα σύνθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Το πρόσωπο που φέρεται αυτή την στιγμή να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να αναλάβει την θέση του επίτροπου είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο στενός συνεργάτης του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν είναι άριστος γνώστης της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και σαφώς αποτελεί μία σοβαρή και αξιόπιστη επιλογή για την κομβική αυτή θέση.

Από την πλευρά του, το Politico αναφέρει: «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα την επιλογή του για τον επόμενο ευρωπαίο Επίτροπο της Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ποιος θα είναι ο υποψήφιος, ο οποίος δεν είναι "ξένος στην Κομισιόν"; Σύμφωνα με έντονες φήμες από την Αθήνα, ο υποψήφιος δεν θα είναι άλλος από κύριο εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Ο Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει. Μείνετε συντονισμένοι, όπως θα έλεγε ο ίδιος».

politico σχοινας

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν Μπαρόζο, θήτευσε επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου Μάρκου Κυπριανού και στη συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.