Metron Analysis: Στις 9 μονάδες η διαφορά - Σε τροχιά αυτοδυναμίας η ΝΔ

Metron Analysis: Στις 9 μονάδες η διαφορά - Σε τροχιά αυτοδυναμίας η ΝΔ

Ισχυρό προβάδισμα συνεχίζει να διατηρεί η ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δυο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του «Βήμα της Κυριακής». Στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή των εγκύρων) η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5% και καταλαμβάνει 164 έδρες, ενώ στην παράσταση νίκης 8 στους 10 Έλληνες (75%) θεωρούν ότι τις εκλογές θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Πεντακομματική η νέα Βουλή.

Αναλυτικότερα, στις εννέα μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή των εγκύρων, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΝΔ: 38,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 29,5%
  • ΚΙΝΑΛ: 8%
  • ΚΚΕ: 5,2%
  • Χρυσή Αυγή: 3,5%

Τα υπόλοιπα κόμματα που δεν συγκεντρώνουν το κριτήριο του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή είναι η Ελληνική Λύση με 2,8%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,7%, η Δημιουργία Ξανά! με 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.

Στην εκτίμηση εδρών η δημοσκόπηση της Metron Analysis, δίνει στη ΝΔ 164 έδρες, στον ΣΥΡΙΖΑ 87 έδρες, στο ΚΙΝΑΛ 24 έδρες, στο ΚΚΕ 15 έδρες και στη Χρυσή Αυγή 10 έδρες.

Όσον αφορά στην Παράσταση Νίκης το 82% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ μόλις το 7% πιστεύει ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, (διαφορά 73 ποσοστιαίων μονάδων).

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί στα περίπτερα