M. Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κάνει υποδείξεις σε κανέναν

Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018, 12:00
-A +A
M. Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κάνει υποδείξεις σε κανέναν

Tη διαφωνία του με τις καταλήψεις εκφράζει ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισημαίνοντας όμως πως η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κάνει υποδείξεις σε κανέναν, ενώ σχετικά με τις ρυθμίσεις στη Βουλή επισήμανε πως ο πρωθυπουργός έχει μάθει να παίρνει πολλά και να επιστρέφει λίγα.

Σε συνέντευξη του στη Real News δηλώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε πως θεωρεί την πρακτική της κατάληψης βαθιά αντιδημοκρατική, επειδή ουσιαστικά παραβιάζει το δικαίωμα των άλλων προς τη μάθηση.

«Το κλειστό σχολείο δε σημαίνει αντίδραση προς την Κυβέρνηση. Σημαίνει, κυρίως, αντίδραση προς τη γνώση. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορώ να δεχθώ σήμερα υποδείξεις προς τη Νέα Δημοκρατία, από εκείνους που παλαιότερα υπήρξαν «πατριάρχες» των καταλήψεων σε σχολεία και Πανεπιστήμια. Ο κ. Τσίπρας και οι σημερινοί του Υπουργοί, ως μαθητές ή φοιτητές, έκαναν καταλήψεις για αιτήματα της Νικαράγουας και της Παλαιστίνης.

Δε δικαιούνται, επομένως, ούτε να κουνούν το δάκτυλο στους σημερινούς μιμητές τους, ούτε και να βαπτίζουν ακραίους όσους σήμερα εγείρουν διαμαρτυρία για ένα εθνικό μας θέμα. Είναι καιρός ο κ. Τσίπρας να αντιληφθεί ότι όποιος διαφωνεί με την επαίσχυντη συμφωνία του στο Μακεδονικό, δεν είναι ούτε φασίστας ούτε ακροδεξιός» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης στη Βουλή ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει πως ο Πρωθυπουργός έχει μάθει να παίρνει πολλά και να επιστρέφει λίγα. «Με τα μέτρα που εισάγει σήμερα επιδιώκει να φέρει την κατάσταση της οικονομίας εκεί από όπου και την παρέλαβε το 2015. Μας λέει ότι σκοπεύει το 2021 να επαναφέρει τον φορολογικό συντελεστή στο 26%, ξεχνώντας ότι εκεί ήταν το 2014, πριν ο ίδιος τον πάει στο 29%!

Την ίδια στιγμή, μιλάμε για την Κυβέρνηση που αυξάνει την άμεση φορολογία σε όλους τους συντελεστές της φορολογικής κλίμακας, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ. Που αύξησε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Και που απελευθέρωσε τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία. Κοινωνική πολιτική και στήριξη των αδυνάτων γίνεται με συγκροτημένο σχέδιο σε βάθος τετραετίας. Όχι με φτιασιδώματα της τελευταίας στιγμής, μοιράζοντας αντί ψωμιού, παντεσπάνι!

Δεν μπορούμε, επομένως, να μιλάμε για ρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο, αλλά για ευκαιριακού τύπου μέτρα τα οποί και χρησιμοποιεί ως προεκλογικό ορόσημο» λέει, προσθέτοντας πως μπορεί μεν να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα χρηματοδότησης με φθηνά δανεικά, το μνημόνιο της λιτότητας, όμως, παραμένει. Η Ελλάδα είναι δεσμευμένη στο διηνεκές σε υψηλά πλεονάσματα. Και οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζουν τη σφραγίδα τους σε μια θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας, αφού είναι η πρώτη που μπήκε σε μνημόνιο, αλλά δεν κατάφερε να βγει στις αγορές» δηλώνει.

Για το θέμα της Εκκλησίας ο κ. Βαρβιτσιώτης δηλώνει πως η ΝΔ έχει εδώ και χρόνια ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Ο κ. Τσίπρας, όμως, έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει ταλέντο στις μυστικές συμφωνίες και στις συνομιλίες πίσω από κλειστές πόρτες. Το έκανε στην αρχή με τα κρυφά ραντεβού του με την Τρόικα στα ξενοδοχεία, το εφάρμοσε με την επαίσχυντη συμφωνία στο Μακεδονικό πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες του γραφείου του, το υιοθέτησε ακόμα και με την Εκκλησία.

Δε δίστασε, έτσι, να παρουσιάσει ως δήθεν συμφωνημένο ένα κείμενο που, όπως αποδείχθηκε, κανένας από την Εκκλησιαστική Ιεραρχία δε γνώριζε. Δε γνωρίζω εάν το περίσσευμα διαλλακτικότητας και σεβασμού του Πρωθυπουργού προς την Εκκλησία εξαντλείται μπροστά στις κάμερες του Μαξίμου. Εκείνο που γνωρίζω , όμως, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχθεί αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των χιλιάδων κληρικών, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να προσλάβει νέους κομματικούς στρατούς στο Δημόσιο» λέει χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία intime news

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 20/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα