FT: Πρωτιά της ΝΔ με 10,6% στις Ευρωεκλογές - Πιθανές οι ταυτόχρονες βουλευτικές εκλογές

FT: Πρωτιά της ΝΔ με 10,6% στις Ευρωεκλογές - Πιθανές οι ταυτόχρονες βουλευτικές εκλογές

Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές και σοβαρή πιθανότητα για ταυτόχρονη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στην Ελλάδα προβλέπουν οι Financial Times σε δημοσίευμα τους με τίτλο «Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις ανά χώρα», αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες.

Στο δημοσίευμά τους οι FT αναφέρουν πως οι εκτιμήσεις δίνουν 10 έδρες στη ΝΔ για το ευρωκοινοβούλιο, 7 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 1 για το ΚΙΝΑΛ και 3 για άλλα κόμματα. 

H αρθρογράφος των FT προβλέπει πως στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές ταυτόχρονα ή εντός μιας εβδομάδας από τις ευρωπαϊκές κάλπες.

«Η χώρα εξέρχεται από μια δεκαετή ύφεση, αλλά με την ανεργία να εξακολουθεί να υπερβαίνει το 18% και την άνευ προηγουμένου έξοδο ειδικευμένων νέων εργαζομένων σε άλλες χώρες της ΕΕ, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης θα είναι το πρωταρχικό διακύβευμα και στις δύο εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, η οποία επικράτησε στις Ευρωεκλογές το 2014 και κέρδισε δύο γενικές εκλογές το 2015, υστερεί έναντι της Νέας Δημοκρατίας», επισημαίνει η αρθρογράφος των FT.