CNBC: Το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα;

CNBC: Το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα;

Εκτενή αναφορά στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου κάνει στο κεντρικό του θέμα το CNBC σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

«Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, αναμένεται να γραφτεί τη τελευταία σελίδα του βιβλίου της λαϊκίστικης ρητορικής του Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το άρθρο φιλοξενεί επίσης δηλώσεις αναλυτών που τονίζουν ότι το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών μπορεί να μη σημάνει το ολοκληρωτικό τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα, αλλά αναφέρουν ότι πλέον έχει γίνει αντιληπτό πως οι λαϊκιστές δεν είναι αξιόπιστοι στη λύση των προβλημάτων, όπως οι ίδιοι υπόσχονται.

Το CNBC κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκης που εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για την πρωθυπουργία της Ελλάδας τα επόμενα τέσσερα χρόνια σχολιάζοντας ότι η νίκη του θα αποτελέσει πόλο έλξης των επενδυτών.

Το δίκτυο υπενθυμίζει μάλιστα τη συνέντευξη του πρόεδρου της ΝΔ τον Φεβρουάριο που παρουσίασε το πρόγραμμά του για μια ολοκληρωμένη και δραστική φορολογική μεταρρύθμιση.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το CNBC στο ράλι του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου που έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2015.

c