Φ. Γεννηματά: Ο μόνος που ζει το μύθο του στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας

Φ. Γεννηματά: Ο μόνος που ζει το μύθο του στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε ακροδεξιούς βουλευτές για να παραμένει στην εξουσία, τόνισε στην έναρξη του 2ου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά η οποία και επισήμανε πως το ΚΙΝΑΛ δεν θα συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις αδιέξοδες πολιτικές.

Συγκεκριμένα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως η πολιτική της διευκολύνει την ακροδεξιά και μίλησε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν η κοινωνία και η Δημοκρατία. «Ο μόνος που ζει τον μύθο του στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα. Δεν διεκδικούμε τίποτε, δεν παραχωρούμε τίποτα. Αυτή ήταν και είναι η σταθερή μας θέση», ενώ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα: «Βαρίδι της αριστεράς. Βαρίδι για τη χώρα. Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα υποχωρούν, η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο»

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση πως προκαλεί ζημιά στην οικονομία που ξεπερνά τα 200 δισ. με την ανάπτυξη να καρκινοβατεί, οι φόροι να πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ η σκληρή επιτροπεία συνεχίζεται.

«Το κοινωνικό κράτος καταρρέει, τη θέση του πήραν προσωρινά επιδόματα που εξαρτώνται από τη διάθεση του υπουργού. Δέκα παίρνει και ένα δίνει πίσω για να δημιουργήσει την εντύπωση φιλολαϊκών -τάχα- παροχών», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα του έκτακτου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής που ξεκίνησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προσδιόρισε το στόχο του ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών, Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Εθνικών Εκλογών.

Από τις πρώτες της φράσεις ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, αλλά δε μπορεί να προχωρήσει η παράταξη στη νέα εποχή μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς ο ήλιος όπως και το όνομα του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, προσέθεσε.

Η Φώφη Γεννηματά αφιέρωσε το πρώτο μέρος της ομιλίας της στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται πλέον να κάνει διαπραγματεύσεις και νέες παραχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα.

Επανέλαβε ότι όταν έρθει η ώρα θα προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη.

Με αυτό το σκεπτικό και σε ότι αφορά στην πολιτική των συνεργασιών είπε πως μόνο η βάση μπορεί να αλλάξει αυτή την απόφαση -των μη συνεργασιών - μόνο ένα νέο συνέδριο μπορεί να αλλάξει την απόφαση της αυτόνομης πορείας, διακήρυξε.

Το Κίνημα Αλλαγής δε θα συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις αδιέξοδες πολιτικές, κατέληξε ζητώντας την τρίτη εντολή για να καταθέσει πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τα κέντρα του παρασκηνίου ας αναζητήσουν αλλού «ρετάλια και delivery boys», ολοκλήρωσε την ομιλία της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.