Ο Τσίπρας μοιράζει λεφτά! 820 εκατ. ευρώ από αναδρομικά

Ο Τσίπρας μοιράζει λεφτά! 820 εκατ. ευρώ από αναδρομικά

Την κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας με την οποία θα αποδοθούν 820 εκατομμύρια ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις σε ενστόλους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και ιατρούς, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός «προχωράμε αύριο δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, σε ό,τι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς».

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ακόμα ότι πρόκειται για «το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά το τέλος των μνημονίων» κάνοντας λόγο για «ένα σαφή συμβολισμό».

Απευθυνόμενος δε στους ενστόλους ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε «στην έγνοια μας να είστε από τους πρώτους που με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θα επιχειρήσουμε να απαλύνουμε τις πληγές και να αποκαταστήσουμε μέρος των αδικιών αυτών».

Τέλος, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για «ζήτημα συμμόρφωσης σε αποφάσεις δικαστικές αποφάσεις» αλλά πολιτικής βούλησης.