ΥΠΟΙΚ: Αν στο «Βήμα» επιθυμούν να κάνουν αντιπολίτευση, ας διατηρήσουν επαφή με την πραγματικότητα

ΥΠΟΙΚ: Αν στο «Βήμα» επιθυμούν να κάνουν αντιπολίτευση, ας διατηρήσουν επαφή με την πραγματικότητα

Απάντηση για δημοσίευμα της εφημερίδας έδωσε το υπουργείο Οικονομίας και συστήνει «αν όντως επιθυμούν στο "Βήμα" να κάνουν αντιπολίτευση, θα ήταν χρήσιμο να διατηρήσουν κάποια επαφή με την πραγματικότητα και τα γεγονότα».

Το υπουργείο επισημαίνει τα εξής:

«Αντιλαμβανόμαστε την ταραχή που διακατέχει αυτούς που, χάνοντας τις προνομιακές σχέσεις με την εξουσία και το τραπεζικό σύστημα, αναγκάζονται σήμερα εσπευσμένα να πληρώσουν φορολογικές υποχρεώσεις και χαριστικά δάνεια. Μέσα στον πανικό τους στήνουν ρεπορτάζ περί εφόδου κατάληψης του κρατικού μηχανισμού, "αποκαλύπτοντας" μεταξύ άλλων ότι στη λίστα διορισμού "ημετέρων" βρίσκεται κάποιος... Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος φέρεται να ανέλαβε γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε το... έγκριτο Βήμα ότι η "έφοδος" έχει προχωρήσει και πλέον ο κ. Χαρίτσης είναι υφυπουργός, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Γενικός γραμματέας για θέματα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ ανέλαβε ο Παναγιώτης Κορκολής, ενώ γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας είναι εδώ και μήνες ο Ηλίας Ξανθάκος, στη θέση του Μάνου Μανουσάκη (που αναφέρει το ρεπορτάζ).

Πρόκειται για τρομερή επιτυχία, να αποκαλύπτεις ως "ημέτερο" της κυβέρνησης ένα στέλεχός της! Είναι σίγουρα προϊόν του αντιπολιτευτικού οίστρου που... διαχρονικά διακατέχει την εφημερίδα και το εκδοτικό συγκρότημα στο οποίο ανήκει. Αποτέλεσμα της ίδιας μανίας ήταν πιθανότατα και ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας την Παρασκευή, για "Αοριστίες Σταθάκη για τις υπερβολικές χρεώσεις στις διατραπεζικές συναλλαγές", ενώ το ίδιο το άρθρο περιέγραφε την αναλυτική απάντηση που έδωσε ο υπουργός στη Βουλή.

Αν όντως επιθυμούν στο Βήμα να κάνουν αντιπολίτευση, θα ήταν χρήσιμο να διατηρήσουν κάποια επαφή με την πραγματικότητα και τα γεγονότα. Αν πάλι αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στη σάτιρα, ας ενημερώσουν το κοινό. Είναι κρίμα ο κόσμος να χάνει το άφθονο γέλιο που προσφέρουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ