Ξεκινούν άμεσα οι πρόδρομες εργασίες στο Ελληνικό
Lamda Development

Ξεκινούν άμεσα οι πρόδρομες εργασίες στο Ελληνικό

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες στο Ελληνικό ώστε να κερδηθεί χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες θεσμικές διαδικασίες που υπολείπονται και για να γίνονται αισθητές οι πρώτες θετικές επιδράσεις της επένδυσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Lamda Development κ. Τάσο Γιαννίτση.

Όπως ο ίδιος τόνισε στη γενική συνέλευση της εισηγμένης την Τετάρτη το μεσημέρι, «προχωράμε μπροστά, έχουμε φτάσει σε ένα χρονικό σημείο όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν όλοι οι όροι προκειμένου η εταιρεία να αποκτήσει την έκταση του Ελληνικού και να ξεκινήσει το έργο» τόνισε, αναφερόμενος στη μεταβίβαση των δικαιωμάτων επί της έκτασης του πρώην αεροδρομίου και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά.

Ο κ. Γιαννίτσης συμπλήρωσε πως «δεν περιμέναμε η εκκίνηση του έργου να γίνει σε αυτή τη συγκυρία και γι’ αυτό η επένδυση του Ελληνικού αποκτά μία ουσιαστική και συμβολική σημασία για τη χώρα και την αναπτυξιακή διαδικασία συνολικότερα».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «το Ελληνικό δεν είναι μόνο μπουλντόζες ή καζίνο, αλλά ένα εμβληματικό σημείο στην πορεία μιας χώρας που αντιμετώπισε τη 10ετή κρίση και είναι εκ νέου αντιμέτωπη με μία παγκόσμια κρίση».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου επισήμανε πως «δε θα περιμένουμε να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών ώστε να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό για τις υποδομές», ενώ γνωστοποίησε πως έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες με τις αποψιλώσεις ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις.

Σημείωσε πως εδώ και καιρό έχουν γίνει όλες οι μελέτες ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα υποδομών. Επίσης, υποστήριξε πως ο όμιλος είναι πανέτοιμος οικονομικά για τα έργα της επόμενης πενταετίας, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη έκδοση ομολόγου έως 320 εκατ. ευρώ το προσεχές διάστημα, το οποίο θα εισαχθεί στο Χ.Α.

Το ελάχιστο ποσό που θα ζητηθεί από το ομόλογο θα είναι 270 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι η έκδοση να γίνει μέσα στον Ιούλιο, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η έτερη μεγάλη ομολογιακή έκδοση του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, ο κ. Αθανασίου επισήμανε πως «θέλουμε στην επένδυση αυτή να μπει και ο μέλος Έλληνας επενδυτής και για το λόγο αυτό δεν εκδίδουμε ευρωομόλογο, αλλά εγχώριες ομολογίες χαμηλού ποσού».