Τέλος στη συμφωνία General Electric - Electrolux

Τέλος στη συμφωνία General Electric - Electrolux

Δεν κατάφερε τελικά να ολοκληρωθεί η συμφωνία της αμερικανικής General Electric με την σουηδική Electrolux, ύψους 3,3 δισ. δολαρίων, με την πρώτη να ανακοινώνει την αποχώρησή της, εξαιτίας των πιέσεων από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το οποίο ήθελε να μπλοκάρει την εξαγορά του κλάδου των συσκευών της GE από την Electrolux, λόγω αντιμονοπωλιακών λόγων.

Η GE ανακοίνωσε τον τερματισμό των διαδικασιών πώλησης, σημειώνοντας πως δικαιούται 175 εκατ. δολάρια που είχαν συμφωνηθεί ως αποζημίωση σε περίπτωση που δεν ολοκληρωνόταν η συμφωνία. «Ο τομέας των συσκευών αποδίδει καλά και η GE θα συνεχίσει να λειτουργεί τις δραστηριότητες αυτές ενώ παράλληλα θα αναζητά και την πώληση», ανέφερε η εταιρεία.

Από την πλευρά της η Electrolux, η οποία απέβλεπε στη συμφωνία για να ενισχύσει την παρουσία της στη βόρεια Αμερική ιδίως κατά της Whirlpool Corp., σημείωσε ότι μετάνιωσε για την απόφαση της GE να αποχωρήσει από τη συμφωνία, ενώ οι αντιμονοπωλιακές διαδικασίες ήταν ακόμα σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως η εξαγορά είχε ανακοινωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ την 1η Ιουλίου του 2015 το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε καταθέσει μήνυση στις δυο εταιρείες προκειμένου να σταματήσουν την προτεινόμενη εξαγορά, η οποία, όπως υποστήριξε, θα οδηγούσε τις τιμές έως και 5% υψηλότερα.