ΣΕΕΝ: Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου

ΣΕΕΝ: Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τριετή θητεία. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ την 23η Φεβρουαρίου 2022, συγκροτήθηκε σε Σώμα και κατανεμήθηκαν τα αξιώματα στα νέα μέλη ως ακολούθως: 

Πρόεδρος: Σπυρίδων Πασχάλης, 

Αντιπρόεδρος Ακτοπλοΐας: Ευστράτιος Απέργης, 

Αντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων: Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, 

Αντιπρόεδρος Κρουαζιέρας: Αντώνιος Γελασάκης,

Γενικός Γραμματέας: Θεολόγος Παναγιωτάκης, Ταμίας: Διονύσιος Θεοδωράτος,

Μέλη (με αλφαβητική σειρά): Αγγελιδάκης Σταύρος, Βερνίκος Ευγενίδης Ιωάννης, Μάμμης Βασίλειος, Μιχαήλ Μιχαήλ, Σακέλλης Μιχαήλ.

Κατόπιν προτάσεως του κ. Πασχάλη το νέο Δ.Σ. απένειμε στον κ. Μιχάλη Σακέλλη τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του ΣΕΕΝ.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Πρόεδρος κ. Σπυρίδων Πασχάλης τόνισε: 

«Ευχαριστώ τα μέλη του Συνδέσμου για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου κάνοντάς μου την τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο του ΣΕΕΝ.

Τα επόμενα χρόνια θα χρειασθεί να διαχειρισθούμε σημαντικές και επείγουσες προκλήσεις για τα ελληνικά επιβατηγά πλοία, οι οποίες απαιτούν την απόλυτη προσήλωση όλων μας για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, δεσμεύομαι να εργαστώ προς μία βιώσιμη, περιβαλλοντικά ώριμη ελληνική επιβατηγό ναυτιλία πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές και εποπτικές αρχές για:

  • την ανανέωση του ακτοπλοϊκού μας στόλου,
  • την προσαρμογή στους νέους διεθνείς και ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς με φιλοδοξία απανθρακοποίησης εντός των ευρωπαϊκών χρονοδιαγραμμάτων,
  • τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου ακτοπλοΐας,
  • την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας στα λιμάνια μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Μιχάλη Σακέλλη για την επί σειρά ετών πολύτιμη παρουσία του στο τιμόνι του ΣΕΕΝ και τη σημαντικότατη προσφορά του σε πολλά και δύσκολα θέματα της ελληνικής ακτοπλοΐας».